‘Vervangen Spacey kan Scott Oscar opleveren’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

LOS ANGELES – Het vervangen van acteur Kevin Spacey in zijn al voltooide filmproject All the Money in the World kan regisseur Ridley Scott een Oscar gaan opleveren. Dat stelt het gezaghebbende entertainmentblad Variety vrijdag in een opiniestuk.

Scott heeft besloten de opnames met Spacey over te doen met acteur Christopher Plummer. Het drama vertelt over de ontvoering van de kleinzoon van oliebaron J.P. Getty in de jaren zeventig. De oude Getty weigerde in eerste instantie het losgeld te betalen; pas toen de ontvoerders het oor van de tiener afsneden en opstuurden, ging Getty overstag. Spacey speelde de rol van de oliebaron.

“Het is een bijzonder dapper en geniaal besluit van Scott”, stelt Variety. “Hij heeft zijn eigen film niet afgeschreven en ver weg gestopt. Maar met het opnieuw casten van de rol heeft Ridley Scott zich tegelijkertijd gedistantieerd van de daden van Spacey én het publiek een reden gegeven zonder problemen de film te gaan kijken.”

PR-ramp

Door de onthullingen rond Spacey, die seksueel grensoverschrijdend gedrag bij acteurs zou hebben vertoond, werd de film voor Sony in één keer een “pr-ramp”, stelt Variety. “Kunstenaars hoeven niet perfect te zijn. Maar hiermee definieert Scott wel de grens. Ga over die grens heen, en de filmwereld vangt de klappen niet meer op voor je.”

Eerder maakte ook zender Netflix al bekend de opnames van het zesde seizoen van hitserie House of Cards stil te leggen vanwege de onthullingen rond hoofdpersoon en producent Spacey. Het is nog onduidelijk wat er met de serie gaat gebeuren.

Blade Runner

Regisseur Ridley Scott geldt als een van de gezaghebbendste filmmakers van zijn generatie. Hij was verantwoordelijk voor klassiekers als Alien, Blade Runner, Thelma & Louise en Gladiator. De 79-jarige Brit werd vier maal genomineerd voor een Oscar, maar won het beeldje nog nooit.

Het is de bedoeling dat All The Money in the World vanaf 11 januari in de Nederlandse bioscopen te zien is.

 

BuzzE

 

 

Tags

KEVIN SPACEYOSCAR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck