Verwarde man met scherp voorwerp aangehouden bij school prinsessen

Dreiging prinsessen
Door: Eva Steins
06-11-2020

Een verwarde man is vorige week vrijdag aangehouden bij de school van Amalia, Alexia en Ariane. De RVD en politie bevestigen de aanhouding. Toen de man werd opgepakt had hij een scherp voorwerp op zak.

Incident

Het is nog niet duidelijk wat de intenties van de man waren. De politie meldt dat het onduidelijk is of de man inderdaad onderweg was naar de school van de prinsessen, maar door de betrokkenheid van de RVD is dit wel te vermoeden. Hoewel de RVD de aanhouding bevestigt en benoemt dat de man een scherp voorwerp op zak had, willen zij verder niet ingaan op het incident.  Zij ‘doen geen mededelingen met betrekking tot veiligheid en beveiliging’.

Vooralsnog vindt er nog geen strafrechtelijk vervolg plaats, het Openbaar Ministerie ziet hier nog geen aanleiding toe.

Beveiliging

De prinsessen hebben beveiligers die met hen meegaan naar school. Daarnaast worden de prinsessen nauw in de gaten gehouden via camera’s in en rondom de school.

In RTL Boulevard deed royalty-kenner Justine Marcella eerder een boekje open over de beveiliging van de prinsessen.

,,Er is altijd beveiliging bij deze dames, maar de beveiligers hebben nog meer afstand van de prinsessen dan anderhalve meter.” Voor wie zich afvraagt waar die beveiligers zich dan bevinden: ,,Er is een aparte ruimte op Sorghvliet waar ze kunnen zitten. Het is hetzelfde als wat Willem-Alexander toen ook had. Ook op klassenuitjes en kamp is de beveiliging erbij”.

LEES OOK:

Leraar vertelt: zo gedraagt Amalia zich op school

Meer DenD