‘Verwend nest’ in Steenrijk, Straatarm roept woede kijker op

steenrijk straatarm
Door: Eva Steins
10-12-2020

In Steenrijk, Straatarm worden gezinnen met totaal uiteenlopende budgetten gevolgd als zij met elkaar van leven ruilen. Niet alleen het huis en de omgeving wordt geruild, ook moeten de gezinnen met elkaars budget leven. Een ‘verwend nest’ in het programma roept veel woede bij de kijkers op…

Deelneemster en influencer Lotte van Leeuwen, bekend van Love Island, maakt de tongen los op Twitter. De welvarende Lotte en haar moeder ruilen een week lang van leven met alleenstaande moeder Petra. Petra heeft vier kinderen en moet rondkomen van honderd euro per week, waar Lotte en haar moeder geen limiet lijken te hebben.

Luxe

Het is overduidelijk dat de twee gezinnen een totaal ander leven lijden. Waar Petra en haar kinderen wekelijks nauwelijks de boodschappen kunnen betalen, vindt Lotte het niet meer dan normaal om een winterjas van duizend euro te kopen.

Na Lotte’s deelname aan Love Island ging zij van zesduizend Instagram-volgers naar een dikke honderdduizend. Daar kun je als influencer behoorlijk wat knaken mee verdienen.

Het influencerleven van Lotte legt haar dan ook geen windeieren: elke twee weken naar de kapper en een aparte kamer voor al haar kleding is voor haar niet meer dan normaal.

Ziekte

In tegenstelling tot Lotte kan Petra nauwelijks de kleding betalen voor haar en haar vier kinderen. Na de scheiding van haar man zorgt Petra als alleenstaande moeder voor haar kids. Doordat Petra daarbovenop ook nog eens lijdt aan fibromyalgie, kan zij slechts zeven uur per week werken.

Door haar ziekte moeten zij en haar vier kinderen dus rondkomen van slechts honderd euro per week.

In het programma ruilen de gezinnen van leven, waardoor Petra in één klap 1500 euro te besteden heeft in een week tijd. Voor Lotte slechts anderhalve winterjas, voor Petra een goudmijn.

Moeilijk

Het afgelopen jaar is moeilijk geweest, vertelt Petra openhartig in het programma.

,,Het is soms moeilijk. Ik mis mijn privacy af en toe, dat ik gewoon even mijn eigen ding kan doen,” onthult zij met tranen in haar ogen. Ook Lotte heeft het moeilijk gehad. Aan haar tenniscarrière kwam plotseling een einde vanwege een blessure. “Toen raakte ik in een depressie. Ik ben ook echt bij een psycholoog wezen praten.”

De contrasten blijken enorm als Lotte en haar moeder aankomen bij de ‘kledingkast’ van de familie. Als haar duidelijk wordt dat de familie van Petra hun kleding op de grond bewaart, bij gebrek aan een fatsoenlijke kast, schrikt zij enorm.

Met tranen in de ogen zegt moeder van Lotte Raghnild dat zij de mensen ‘een beetje meer geld gunt’. Maar de sympathie van de kijker krijgen moeder en dochter hier niet mee.

Op Twitter stromen de negatieve reacties over het duo binnen, die onder meer ‘verwend’, ‘onwetend’ en ‘irritant’ genoemd worden.

Meer DenD