VI keert terug mét Johan Derksen!

VI komt gewoon terug
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Goed nieuws voor de fans van Vandaag Inside: vanaf maandag zal de talkshow weer dagelijks te zien zijn op televisie. Na een ‘pauze’ van twee weken die voor altijd leek te gaan duren, keren Wilfred Genee, René van der Gijp én Johan Derksen samen terug.

Na het ‘kaarsenverhaal’ van Johan Derksen ontstond er grote ophef waarop hij besloot op te stappen. Nu vertelt Derksen dat hij niet is opgestapt door alle boze reacties, maar vanwege het feit dat hij geen steun kreeg van Talpa.

‘Hysterische reacties’

,,Tegen al die hysterische reacties ben ik wel bestand. Pissige columnisten en opgewonden dames aan talkshow tafels die leeglopen kan ik ook wel hebben. Ik kan wel tegen een stootje”, legt hij uit in het AD. ,,Als je met de rug tegen de muur staat, verwacht ik wel wat steun van de Talpa-directie, maar daar heb ik niets van gemerkt.”

Nadat Johan twee keer zijn spijtbetuigingen uitte, meldde de directeur vlak voor de uitzending dat er de volgende dag vergaderd zou worden welk programma in de plaats zou komen voor VI. ,,Met andere woorden, nogmaals je excuses aanbieden”, legt Johan uit. ,,Ik blijf niet aan de gang. Ik ben aan een verhaal begonnen van vijftig jaar geleden. Half weg wist ik niet meer hoe het precies was gegaan, toen heb ik er, in de sfeer van het programma, een smeuïg eind aan gepraat. Helemaal fout, ik neem alle schuld op me.”

Johan verwachtte steun van John de Mol

Volgens Johan wist John de Mol heel goed wie hij binnenhaalde en dat de VI-heren af en toe voor een relletje zorgen. ,,Ik begrijp wel dat hij de laatste tijd wel erg veel bagger over zich heen krijgt, maar ik verwacht van de Talpa-baas dat hij zich niet laat beïnvloeden door een hetze op social media.”

Vandaag Inside was één van de best scorende programma’s op SBS6; achter de schermen werd er dan ook flink gewerkt aan een terugkeer van het programma. De VI-heren werden afgelopen zondag uitgenodigd bij de Talpa-directie om erover te praten.

,,Het was een pittig en goed gesprek”, aldus Johan. ,,De Mol benadrukte dat hij wel achter ons stond, omdat hij ons niet cancelde. Wij hadden zelf de handdoek in de ring gegooid. En de directie maakte duidelijk dat ze het programma graag wilde hervatten.”

Tags

JOHAN DERKSENRENE VAN DER GIJPVANDAAG INSIDEVIWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck