VI-mannen: ‘Ontsla Dave Roelvink!’

Door: DitjesenDatjes
13-11-2018

De mannen van Voetbal Inside vinden het onbegrijpelijk dat Dave Roelvink nog steeds op televisie komt. Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp vinden alle drie dat SBS Dave geen podium meer moet bieden.

Straf

De zoon van Dries is onlangs negatief in het nieuws geweest. Na een dollemansrit op de A10 werd hij klemgereden door de politie. Hij reed 180 kilometer per uur, stopte abrupt midden in de Coentunnel op de vluchtstrook en riep vervolgens iets onverstaanbaars naar een motoragent. Uit een blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Vorige week stond hij voor de rechter. Daar kreeg hij een taakstraf van 40 uur, een geldboete van 1750 euro en een half jaar rijontzegging.

Belachelijk vinden veel mensen, want het is niet de eerste keer dat Dave in aanraking komt met justitie. In 2015 raakte hij al eens zijn rijbewijs kwijt doordat hij met alcohol achter het stuur zat en in 2016 kreeg hij 150 uur taakstraf voor het helen van horloges.

Gevaar

De mannen uiten hun frustraties op Radio Veronica. ,,Wat een onbeschaafde vlegel, joh. Ze hebben hem verdorie klemgereden. Hij heeft het verkeer in gevaar gebracht met 180 kilometer op de ringweg en dan heeft hij nog een grote waffel ook bij de rechter“, zegt Johan Derksen. ,,Ik kan me niet voorstellen dat ik als bedrijf deze klootzak zou inhuren voor een bedrijfsfeest.”

Wilfred Genee gaat ook in op een ander schandaal dat zich in 2016 rondom Dave heeft afgespeeld. Op een afterparty had hij seks met een meisje. Dat had hij stiekem gefilmd en op internet gezet. ,,Wat het moeilijke is is dat hij nu 40 uur en plein public moet schoffelen, maar dat hij een filmpje maakt waarbij hij oraal bevredigd wordt door een meisje, vindt hij heel normaal om overal te laten zien. Ik vind het echt onbegrijpelijk allemaal.”

Meer DenD