Victoria Beckham onderzoekt diversiteit binnen haar modelabel

Door: DitjesDatjes
05-06-2020

De Black Lives Matter-beweging heeft ook Victoria Beckham geïnspireerd beter naar zichzelf en naar haar bedrijf te kijken. De modeontwerpster gaat onderzoeken hoe het binnen haar label is gesteld op het vlak van diversiteit, schrijft ze vrijdag op Twitter.

“De mode-industrie heeft een grote rol te spelen in de Black Lives Matter-beweging en ik kan het beter doen. We kunnen het allemaal beter doen”, vindt Victoria. “Het begint met vertegenwoordiging, zowel in onze bedrijven en in met wie we extern werken.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Om die reden is er een speciale groep opgericht die gaat kijken naar de medewerkers, de casting, leveranciers en partners. Ook worden er trainingen gegeven die ervoor moeten zorgen dat medewerkers beter naar elkaar luisteren en met elkaar in gesprek gaan over problemen en mogelijke vooroordelen. “Het is onze verantwoordelijkheid om onze mond open te trekken en onze platforms te gebruiken voor educatie, gesprekken en verandering. Dingen zullen niet in een dag veranderen of worden opgelost, maar we kunnen overduidelijk geen dag langer wachten met meer doen.”

Sinds anderhalve week wordt er in zowel Amerika als in andere landen geprotesteerd nadat de zwarte Amerikaan George Floyd op gewelddadige wijze werd gearresteerd. Ook veel sterren deden mee aan demonstraties en deelden hun steun voor de Black Lives Matter-beweging, onder meer door dinsdag enkel een zwart vlak te delen op social media.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD