Victoria en Daniel branden kaars voor coronaslachtoffers

Door: DitjesDatjes
26-11-2021

Kroonprinses Victoria van Zweden en haar man prins Daniel hebben vrijdag een bezoek gebracht aan de provincie Skåne. Het bezoek maakt onderdeel uit van de reeks bezoeken die leden van de koninklijke familie in de afgelopen anderhalf jaar heeft afgelegd aan alle provincies van het land. Ze willen weten hoe de Zweden met de coronacrisis omgaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Victoria en Daniel waren in de stad Malmö. In het stadhuis spraken ze grensforensen die dagelijks heen en weer pendelen tussen Zweden en Denemarken. Ook was er een ontmoeting met personeel van het universiteitsziekenhuis van Skåne. De royals namen van de gelegenheid gebruik om de zorgmedewerkers te bedanken voor hun inspanningen tijdens de pandemie.

Na de lunch werden de kroonprinses en de prins ontvangen in het Moderna museum in Malmö. Daar leerden ze wat het museum tijdens de beperkende coronamaatregelen deed om het publiek te bereiken. De royals werden ook rondgeleid langs de lopende tentoonstelling.

Ook stond er een bezoek op het programma aan de voetbalacademie van Malmö FF. De dag in Malmö werd afgesloten met een bezinningsmoment in de St. Petrikerk. Aan het einde van de dienst staken Victoria en Daniel kaarsen aan voor de slachtoffers van de pandemie.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD