VIDEO: Dave Roelvink krijgt rake klappen bij demonstratie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Bij het verboden protest op het Museumplein in Amsterdam heeft Dave Roelvink een paar rake klappen van de Mobiele Eenheid gekregen. De zanger besloot een kijkje te gaan nemen bij de rellen, maar werd al gauw flink bewerkt met een knuppel. „Ik kríjg me toch een paar klereklappen op m’n rug!”

Bij het protest tegen de coronamaatregelen en het kabinet werden zondagmiddag 115 mensen gearresteerd. De zoon van volkszanger Dries Roelvink was daar bijna één van. Dave besloot verslag te gaan doen van het protest en liep zijn woning op het Leidseplein uit.

Verslaggever

Je moet toch wat als je werk door de coronacrisis volledig stil ligt, moet Dave gedacht hebben. Aan Shownieuws vertelt hij over zijn ‘carrièreswitch’.

„Ik zat uit het raam te kijken, ik woon hier om de hoek, en ik zag het gebeuren”, aldus de zanger. „Even kijken wat er allemaal aan de hand is. Het werk ligt natuurlijk helemaal stil, dus dan pak ik af en toe die Insta Live erbij. Dan ga ik op Instagram dingen filmen en geef ik er commentaar bij.”

Klappen

Dave besloot zijn verslag naar het hogere niveau te tillen en ging dapper de straat op, gewapend met zijn mobiele telefoon.

„Ik liep effe middenin het oorlogsgebied, zeg maar. Ik dacht: ik ga vanuit het park filmen, door de tralies heen. Alleen, ik had even niet gezien dat ik midden tussen een groep agenten stond. Dus ik kreeg er ook nog eentje voor mijn muil. Maar we leven nog.”

De ‘afranseling’ van Dave staat op de video die hieronder te zien is.

Op de video is te zien hoe ‘verslaggever’ Dave plotseling een paar flinke klappen van de ME krijgt. „Wajo! Krijg de tering! Ik krijg zo een klap voor m’n flikker, hé! Ik moet pleite hier! Ik kríjg me toch een paar klereklappen op m’n rug. Met een knuppel! Oh, oh, oh.. wat een zooitje, gap.”

Tijgerslippers

Toch deinst Dave niet terug voor een beetje gevaar. Hij krijgt er duidelijk geen genoeg van. „Het is één grote puinhoop. Als de boel weer uit de klauwen loopt, zal ik ’m weer instarten.”

Aan Shownieuws vertelt Dave uitgelaten over het avontuur dat hij meemaakte.

„Ik kon niet rennen, want ik ben zo, op m’n slippers, de deur uitgestapt. Ik was dus niet zo lekker voorbereid om te reporten, haha. Het is on-Nederlands. Het is een soort volksopstand. Ik kende het nog niet. Ik ben 26 jaar en ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn leven.”

LEES OOK:

Dries Roelvink onthult: Hierom hebben Dave en Donny oorlog

Tags

AMSTERDAMDAVE ROELVINKDEMONSTRATIEKLAPPENPROTEST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck