Video: Máxima gooit heupen los in Sevilla

Door: Jos La Grande
13-05-2019

Koningin Máxima is diep van binnen een warmbloedige Argentijnse die graag de heupen los gooit. Dat ze inmiddels alweer bijna twintig jaar in Nederland is, doet daar niet aan af. Dansen kan ze gelukkig nog als de beste. Dat bewijst deze video die is opgedoken in Spanje.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Op de video is te zien hoe ze samen met de zoon van de Hertog van Alva helemaal het publiek betovert met een prachtige dans.

Willem-Alexander en Máxima waren het afgelopen weekend in Sevilla om samen met hun dochters te vieren dat het twintig jaar geleden is dat het paar elkaar voor het eerst ontmoette.

lees verder onder de video

 

Sevilla heeft een speciale plek in het hart van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het was in deze plaats dat toen nog prins Willem-Alexander voor het eerst een oogje kreeg op de Argentijnse Máxima Zorreguieta. De overlevering wil dat de eerste ontmoeting plaatsvond in de exclusieve stand van de Real Club de Andaluciá, in de volksmond bekend als El Aero. Hier sloeg twintig jaar geleden de vonk over. In 2019 was het paar er weer, ouder, wijzer en met kroost. Hier werd gegeten en gedanst.

Stervelingen

Voor gewone stervelingen is het bijna onmogelijk om toegang te krijgen tot El Aero. Het is de ontmoetingsplek voor de happy view. Niet alleen Willem-Alexander en Máxima ontmoetten elkaar daar, maar jaren daarvoor waren het al Grace Kelly en prins Rainier van Monaco die elkaar in de Aeroclub in armen sloten.

Ook het Spaanse vorstenhuis heeft nauwe banden met deze plek op de Aprilbeurs. Het begon ooit met Koning Alfonso XIII, die van 1886 tot de Spaanse revolutie in 1931 over Spanje heerste. Hij was een trouwe bezoeker. Evenals overigens de huidige koning Felipe.

Dit jaar werd de Nederlandse koninklijke familie vergezeld door Simoneta Gómez-Acebo, een neef van Koning Felipe, Pía Getty, zus van Marie Chantal van Griekenland en Richard Duke, de ambassadeur van de Verenigde Staten in Spanje.

 

 

Meer DenD