Videoland werkt aan dramaserie over toeslagenaffaire

Door: DitjesDatjes
28-09-2021

Videoland werkt aan een dramaserie die geïnspireerd is op de toeslagenaffaire. In de serie staat het verhaal centraal van Eva González Pérez, de Nederlandse advocate die al jarenlang een groep gedupeerden bijstaat in hun strijd tegen de overheid. Dat heeft Videoland dinsdag bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De serie wordt op dit moment ontwikkeld door de RTL Creative Unit in samenwerking met de Nederlandse producent Fiction Valley en het Spaanse La Claqueta. Fiction Valley werkte voor Videoland eerder aan de series Mocro Maffia en Lieve Mama. Ook Pieter Klein, de RTL Nieuws-journalist die de toeslagenaffaire mede aan het licht wist te brengen, werkt mee aan de dramaserie. Over wie de hoofdrollen zullen gaan spelen en vanaf wanneer de serie te zien is, heeft Videoland nog niets laten weten.

Videoland maakte dinsdag ook bekend te werken aan nog twee andere nieuwe dramaseries. Familiegeheimen is de verfilming van het gelijknamige, tweede boek van Astrid Holleeder en zal een vervolg zijn op de dramaserie Judas. De andere nieuwe reeks wordt Sleepers, een serie over jongens die naar de politieschool gestuurd worden met als doel later informatie te lekken aan de criminele bendes. De serie wordt ontwikkeld door acteur Robert de Hoog, die ook heeft getekend voor de hoofdrol.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD