Vier Handen Op Eén Buik-kijkers in shock: ‘Wat ranzig’

Vier handen op een buik
Door: Eva Steins
14-01-2021

Het programma Vier Handen Op Eén Buik is razend populair. Op Twitter barst het wekelijks los met opmerkingen over de bekende moeders, een ontbrekende vader of een energy drank-verslaafde moeder. Nu was het echter iets anders waardoor kijkers walgend toekeken…

In Vier Handen Op Eén buik worden jonge moeders bijgestaan door bekende moeders, bij de zwangerschap en geboorte van hun kind. Deze week was de beurt aan Trijntje Oosterhuis, die de negentienjarige Cicilia hielp voor te bereiden op het aanstaande ouderschap.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Placenta

Cicilia heeft zelf alles onder controle en heeft alles tot in de puntjes gepland in een boek. Maar in het boek mist één hoofdstuk: wat gaat er gebeuren met de placenta? De negentienjarige Cicilia wil haar placenta graag hergebruiken nadat haar dochtertje is geboren.

Hulpmoeder Trijntje weet raad en neemt de aanstaande moeder mee naar een expert op dat gebied. Die deelt een paar ‘handige’ feitjes met hun. Zo raadt ze aan een rauw stukje placenta te nemen na de bevalling, of er een smoothie van te maken. ,,Kokossnippers erop, rietje erin”, aldus de specialist.

Ook zou Cicilia open staan voor het drogen en verpulveren van de placenta, om er vervolgens pillen van te maken. Kijkers kijken walgend toe naar het ‘creatief met placenta’-proces.

Bevalling

De wilde plannen van Cicilia om wat ‘nuttigs’ met haar placenta te doen vallen echter al gauw in het water. Nadat haar dochtertje geboren is blijkt het dat het ziekenhuis haar placenta weggegooid heeft.

Teleurgesteld vertelt Cicilia dit aan Trijntje als die op kraambezoek komt. ,,Ik heb hem wel even gezien, maar daarna heb ik hem gewoon weggegooid. Ik heb dat helemaal niet doorgehad.”

Meer DenD