Humberto Tan over blondie Matthijs van Nieuwkerk: Ik heb geen verstand van haar…

1567
Mathijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk, de 56-jarige flowerpower-presentator van DWDD, heeft kennelijk zijn haar geblondeerd tijdens de afgelopen zomervakantie.

De Vara-man en best verdienende presentator van de publieke omroep verrast vriend en vijand in de eerste uitzending van het seizoen door zijn haardoos te kleuren in een pot witsel. Met alle gevolgen van dien. Blijkbaar wil Van Nieuwkerk niet oud worden gevonden en heeft de man zijn maatregelen genomen om vooral jong over te komen.

Zo ziet Matthijs er normaal uit.

Sociale media explodeerden toen mensen gisteravond voor het eerst werden geconfronteerd met de verjongingskuur van Van Nieuwkerk. Ook Humberto Tan, de concurrent bij RTL heeft ook gekeken naar de ‘nieuwe Matthijs’. Zijn reactie is veelzeggend:

,,Ik heb geen verstand van haar.”

Kapsels zeggen veel over het karakter van de bekende Nederlanders. IJdelheid is een belangrijke drijfveer. In het verleden werd een pruik gebruikt om kaalheid te maskeren. Zo liep dj Giel van Beelen heel lang rond met een pet en Marc-Marie Huijbregts droeg tien jaar lang een toupet, ofwel een cavia zoals hij het zelf noemde, op zijn hoofd.

Huijbregts: ,,Het is een soort cavia die zich vasthoudt op je hoofd en die moet je één keer in de zes weken vervangen. Dan krijg je weer een andere cavia. Ik had er gewoon genoeg van. Zelf kon ik het er ook niet afhalen. Ik vond het erg vervelend. Tien jaar geleden, want ik was heel vroeg kaal, dacht ik: als eenmaal de eerste cavia gaat zitten, dan is het heel moeilijk om het er weer af te halen.

Het lange haar van de Vara-ikoon heeft nog een andere reden. Van Nieuwkerk heeft namelijk flaporen die hij bedekt met zijn gewitte kapsel.

Van Nieuwkerk met zijn blonde lokken neemt maar liefst vijf risico’s als hij inderdaad er een kleurspoeling er doorheen heeft gedraaid:

  1. Door de chemische behandeling kan het haar afbreken!
  2. Binnen enkele weken zal de eerste uitgroei van het haar al zichtbaar zijn. Dus elke maand opnieuw blonderen!
  3. Jeuk aan de hoofdhuid kan het gevolg zijn van blonderen.
  4. De kleur van het haar kan zo maar veranderen in geel of groen door bijvoorbeeld te zwemmen in chloorwater. Wie dat wil tegengaan moet ketchup (!) in zijn haar smeren.
  5. Het verven van de haardos is niet goedkoop. En als je het goed wil bijhouden, kost dat natuurlijk ook geld. Hieronder een willekeurig prijslijstje.