Villa Maxime Meiland heeft energielabel G: ‘Ze krijgt het nooit verkocht’

Huis Maxime onverkoopbaar
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Iedereen zag het van mijlenver al aankomen: een te koop-bord in de tuin van de ‘droomvilla’ van Maxime Meiland. En terwijl ze al aan het kijken is naar een nieuw stulpje, moet de miljoenenvilla nog wél eerst verkocht worden. En dat gaat waarschijnlijk een groot probleem worden, stelt tv-makelaar Alex van Keulen. De woning van Maxime heeft namelijk energielabel G. ,,G staat voor grot!”

Maxime kocht in november 2022 samen met haar man Leroy haar droomhuis voor 2,2 miljoen euro. Het gezin woont er pas sinds februari, maar heeft nu alweer besloten te gaan verhuizen. Waarom? Maxime geeft toe dat de maandlasten toch een beetje hoog zijn.

’14 duizend per maand’

,,Het heeft ook wel een beetje met het geld te maken, ja”, zegt ze tegen RTL Boulevard. ,,Je moet op een gegeven moment zo’n overweging maken van: oké, wil ik hier zo graag wonen en beknibbelen op andere dingen? Of wil ik toch gewoon zeggen: we gaan lekker leven?”

Hoeveel betaalt Maxime dan per maand? ,,Ze noemen het in makelaarstermen: ‘Dit huis heeft natuurlijke ventilatie.’ Dat wil zeggen: het tocht er altijd”, legt Aran Bade in RTL Boulevard uit. ,,Ze gaan een heel dure winter tegemoet. We hebben het uitgerekend: de maandelijkse lasten zijn 14 duizend euro.”

Energielabel G

Dat maandelijkse bedrag is gebaseerd op de hypotheek en op de torenhoge energiekosten. De villa van Maxime en Leroy heeft namelijk energielabel G. ,,Er staan ook woningen te koop met hetzelfde bedrag, maar dan energielabel A. Ja, G staat voor grot”, stelt tv-makelaar Alex van Keulen. ,,Dat betekent stoken, stoken en nog eens stoken. In zo’n woning muurisolatie aanbrengen… dat loopt ontzettend in de papieren.”

‘Maxime krijgt het nooit verkocht’

Alex vreest dat Maxime het stulpje niet zomaar verkocht krijgt. De villa isoleren kost namelijk bakken met geld. ,,Dan moet je echt denken aan meer dan 100 duizend euro om dat te herstellen. Ik wens ze heel veel succes, maar ik heb zo het idee dat die woning nog wel even te koop blijft staan.”

Tags

MAXIME MEILAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck