Viral video’s verbazen ‘vrouw op leeftijd’ Lenette van Dongen

Door: DitjesDatjes
07-11-2019

Lenette van Dongen is tot haar eigen verbazing een heuse influencer geworden. De video’s die de cabaretière op Facebook plaatst, worden duizenden keren bekeken. “Online, da’s niks voor een vrouw op leeftijd, dacht ik”, zegt de 60-jarige Lenette in het AD.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Toch ging ze overstag, want “voor artiesten is het een belangrijk instrument geworden om in contact met je fans te blijven”. Al snel bleek Lenette ook online een hit. “Het was bizar wat er gebeurde. Er ontstond echt wat in het Engels een community heet. Mensen waren blij. ‘Het is alsof ik er een vriendin bij heb.’ Of: ‘Was je m’n buurvrouw maar.’ Soms werden video’s 250.000 keer bekeken.”

Lenette is eerlijk op Facebook en gaat haar video’s “niet mooi monteren, zet er geen extra licht op, houd de versprekingen erin”. “Ik heb in zo’n filmpje ook geen make-up op, ben in m’n oude kloffie te zien.”

Haar Facebookpagina Blij Ei Retraite is inmiddels zo’n succes dat Lenette bijeenkomsten organiseert in Nederland en Spanje. “We mediteren, doen yoga, wandelen en ouwehoeren en ik vertel hoe je volgens mij écht positief kunt denken. Zweverig? Nou, dan kom je toch niet? We hebben veel lol, dansen, drinken wijn en lachen veel. Ik merk dat mensen snakken naar authenticiteit. Had m’n handen eraan vol, beantwoordde soms persoonlijk 1500 reacties. En wat me zo opvalt: we delen meer dan we schelen.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD