Viroloog Marion Koopmans een maand lang niet in Op1 en Jinek

Marion Koopmans
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De bekende viroloog Marion Koopmans is een maand lang even niet meer te zien in de talkshows Op1 en Jinek.

De wetenschapper van het Erasmus MC, die samen met Diederik Gommers, de afgelopen negen maanden niet van het scherm was te slaan, gaat een maand onderzoek doen in China naar het corona-virus.

Nadat corona in maart uitbrak in ons land was Koopmans meerdere avonden in de week te gast in de tv-studio’s. De komende maand die cruciaal wordt in de coroinacrisis, zit Koopmans met een delegatie in China.

Antwoorden

De virologe heeft een eervolle uitnodiging ontvangen om met andere deskundigen in China op jacht te gaan naar de antwoorden op de vele vragen die er nog zijn over het virus.

Koopmans blijkt overigens wel twee weken in quarantaine te moeten, hetgeen een grote tegenvaller is. Ze mag dan haar hotelkamer niet verlaten.

Opgesloten

De missie is volgens Koopmans vooral gericht op het begin van de eerste uitbraak en wat daarvan inmiddels allemaal bekend is en wat niet. ,,Het is een start, ik denk dat we nu niet moeten verwachten dat we dit in een bezoek even allemaal oplossen, dat zou heel erg onwaarschijnlijk zijn.”

Tags

CHINAJINEKMARION KOOPMANSOP1QUARANTAINEWHO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck