Vissers leggen deel haven Lauwersoog plat

Door:
03-07-2022

LAUWERSOOG (ANP) – Vissers hebben zondagavond een deel van de haven van het Groningse Lauwersoog met hun schepen afgegrendeld. “Ze hebben de boel geblokkeerd. Het visserijgedeelte is afgesloten, daar kan inderdaad geen schip meer in of uit. Ik verwacht dat dit zeker de hele nacht gaat duren”, aldus de havenmeester die niet bij naam genoemd wil worden.

Hij zegt dat de actie vermoedelijk iets te maken heeft met de boerenacties die voor maandag zijn aangekondigd. Boeren zijn van plan om “heel Nederland plat te leggen”. Ze hebben elkaar opgeroepen actie te voeren bij de luchthavens, distributiecentra en de Rotterdamse haven. “Wat ik van de actie in de haven vind? Ik heb er geen mening over”, aldus de havenmeester.

In verschillende app-groepen van onder meer Farmers Defence Force wordt gesteld dat de vissers in de haven van Lauwersoog “ook meedoen”.

Naast de gevolgen van de brexit, de komst van windmolenparken en het Europese verbod op pulsvisserij, kampt de visserijsector ook met de torenhoog opgelopen brandstofprijzen. Veel schepen blijven momenteel zelfs in de haven omdat het eenvoudigweg niet loont om uit te varen.

 

ANP

 

 

Meer DenD