Vlak voor 50-jarig jubileum: Addy vraagt faillissement aan

Addy van den Krommenacker

Mode-ontwerper Addy van den Krommenacker heeft faillissement aangevraagd. Dat laat hij weten in een filmpje dat hij op Twitter heeft gepost. Hij vertelt dat het aan het veranderde koopgedrag van de consument ligt, aan goed personeel dat nog maar moeilijk te vinden is en omdat het hem maar niet lukte een goede opvolger te vinden.

Loodzwaar

Bij het filmpje schrijft de mode-ontwerper: ‘Dit is een loodzware dag. Ik heb vandaag een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven moeten maken.’

Addy vertelt in het filmpje dat het een lang traject was, en dat hij er alles aan heeft gedaan om het te voorkomen. ,,Maar het land van mode gaat veranderen. Mensen hebben een ander koopgedrag. Mensen kopen online. Zijn niet meer naar stenen winkels te krijgen. En ik begrijp dat niet, want hier krijg je advies en hier kun je natuurlijk van vakmanschap genieten.” Hij praat verder over personeel. ,,Het vinden van goed gemotiveerd personeel, hun betrokkenheid, het ziekteverzuim. Dat alles viel me zwaar.”

Wat het extra tragisch maakt is dat Addy aan de vooravond van een jubileum stond. ,,Ik ben vijftig jaar in de mode, dertig jaar heb ik winkels en twintig jaar ben ik ontwerper. Dat wil ik blijven doen. Ontwerpen zit in mijn bloed. Het is mijn passie en mijn leven. Ik dank jullie allemaal voor alle interesse die je altijd in mij getoond hebt.”