Vlammen op meters van woning Frank Jansen

Woning Frank Jansen
Door: Charlotte Wijnen
18-08-2021

Groot drama voor Frank Jansen. De bosbranden bevinden zich op slechts enkele meters afstand van zijn woning bij Saint-Tropez. De woning staat nog overeind, maar van het tuinhuis is niets meer over. ,,Toen ik hoorde van de brand, ben ik in huilen uitgebarsten.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Nachtmerrie

Frank Jansen belandde deze week in een nachtmerrie toen hij gebeld werd door zijn Franse hulp. Twee maanden geleden liet hij zijn tuinhuis verbouwen tot permanente woning voor de Franse hulp en zijn vrouw. Maar door de bosbranden die het tuinhuis bereikten, moesten ze halsoverkop vertrekken.

,,Ze dreigden slachtoffer te worden van de branden die Saint-Tropez momenteel teisteren”, legt Frank uit aan De Telegraaf. ,,Ze hebben niets kunnen meenemen en zijn alles kwijt. Door de enorme droogte en de keiharde wind hadden de vlammen zó snel om zich heen gegrepen, dat ze van de politie geen minuut langer mochten blijven.”

‘Het moet daar op de hel lijken’

Hoe ze er nu aan toe zijn, weet Frank niet, maar van het tuinhuis is niets meer over. ,,Er is niets, maar dan ook niets meer van over. Alles is in vlammen opgegaan. Het moet daar op de hel lijken.”

Toen hij het nieuws hoorde, barstte hij in tranen uit. Even stond hij op het punt onmiddellijk naar het gebied af te reizen. ,,Ik wil natuurlijk precies weten wat er nog van mijn huis over is. Het staat er nog, maar hoe het met de inboedel is gesteld? Ik heb werkelijk geen idee.”

Maar nu de emoties wat zijn ingedaald, realiseert hij zich dat hij blij is dat er geen slachtoffers zijn gevallen. ,,Mijn personeel is gelukkig in veiligheid en dat geldt ook voor mijn gasten.”

In het rood het tuinhuis dat in vlammen is opgegaan

Meer DenD