Vleesschaamte op het Binnenhof 

Door: Ditjes en Datjes
18-08-2019

Carola kampeert, Kuzu zont op het strand in Turkije, Henk maakt zijn Dobermann-pub zindelijk maken. 

Plaats van handeling: de traditionele bbq op het Binnenhof. 

Wat ooit begon als een leuk pr-stuntje van de vleessector en waar politici, bewindslieden, journalisten in alle drukte een sateetje weghapten is nu het toneel van VLEESSCHAAMTE. Politici blijken, onder druk van de partij voor de Dieren en andere actiegroepen, geen hamburger meer op hun bord te leggen tijdens de traditionele vleesbijeenkomst. Of ze blijven zelfs weg. 

Niet Henk Krol van 50Plus, ook Carola Schouten (minister van Landbouw) kon het niet maken om weg te blijven (met wat pasta op het bord en wat slablaadjes) vanwege de vleessector, en uiteraard waren er Kamerleden (‘heel even dan’) zoals D66’er Kees Verhoeven en Tunahan Kuzuvan Denk, die op familiebezoek gaat in Turkije en daar ook aan het strand gaat liggen. 

Wat voor ‘ergs’ stond er dan wel niet op het menu? Gerookte runderlende of kalkoen met een mousse van avocado, een spiesje van varkenshaas en kalfshaas, lamskotelet, kip- en eenddrumsticks, rund- en varkensrib, eendenborst en een GROENTENSPIES. 

Was het vroeger zien en gezien worden (Mark Rutte, Ton Elias, Hans van Balen), nu dus de vleesschaamte en het ook idee dat een hamburger en en een biefstukje corrumpeert. Fotografen worden nauwlettend in de gaten gehouden (,,Ik wil niet op de foto met een sate in mijn mond”) en de hoekjes van de binnentuin van perscentrum Nieuwspoort worden opgezocht als een spare rib wordt afgekloven. 

De Tweede Kamer als weerspiegeling van de samenleving? 

Zelfs Dries Roelvink, bezig aan een opmars in politieke correcte kringen, had als verslaggever van RTL Boulevard meteen door dat er iets grondig mis was met de bbq. Wie had dat gedacht? Een traditie bijna om zeep geholpen. 

Meer DenD