Voetbalcarrière Dries Roelvink geflopt door Bacardi-cola

Door: Ditjes en Datjes
13-05-2021

De meesten kennen Dries Roelvink als zanger. Maar zijn grote droom was eigenlijk om profvoetballer te worden. Volgens zijn trainer had hij daar niet de goede mentaliteit voor…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ik dacht dat ik nog op de zaterdagavond rustig vier Bacardi-cola kon drinken en zondag net zo goed was als anders. Nou, niet dus.” vertelt Dries bij Veronica Inside.

Binnen handbereik

Roelvink zijn droom om profvoetballer te worden was volgens hem binnen handbereik. Hij speelde voor het tweede elftal van FC Amsterdam, wat destijds in eerste divisie speelde én hij zegt balgevoel te hebben. ,,Mijn vader dacht: mijn zoon moet later ook voetballer worden”, vertelt de zanger. Maar toch was zijn toewijding niet voldoende.

Briefje onder ruitenwisser

Waar zijn zangcarrière begon eindigde zijn voetbalavontuur. ,,Ik had net opgetreden in La Bouteille, een club in Amsterdam, toen ik op zaterdagnacht om drie uur naar mijn auto liep in de Leidsestraat. Zat er een briefje onder mijn ruitenwisser: ‘Dries, jij begint morgen op de bank. Je begrijpt wel waarom”. Zijn trainer Tonny Bruins slot herkende Roelvink zijn witte BMW die in de buurt geparkeerd stond. Uiteindelijk werd zijn contract aan het einde van het seizoen niet meer verlengd. ,,Ik had niet de juiste mentaliteit, vonden ze.” aldus Dries.

Meer DenD