Voetballer Marcus Rashford wordt onderscheiden

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Voetballer Marcus Rashford ontving de versierselen voor zijn MBE van de Britse Koninklijke familie. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn werk voor kwetsbare kinderen. Wat doet hij voor de kinderen?

Marcus Rashford heeft de versierselen ontvangen voor zijn MBE (staat voor: Member of the Order of the Most Excellent British Empire). Rashford is een Engelse voetballer die speelt in het Engelse nationale elftal en Manchester United. Hij is daarmee lid van de Ridderorde Orde van het Britse Rijk. Rashford werd vorig jaar al benoemd als MBE. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van prins William.

Terroristische aanslag

Rashford zet zich in voor jonge kinderen en mensen in armoede. Zo heeft hij er in 2020 hard aan gewerkt om kwetsbare kinderen te voorzien van gratis maaltijden. Maar dat is zeker niet het enige, eind 2019 zette hij zich in voor dakloze jongeren en hij zamelde geld in voor mensen die waren getroffen door de terroristische aanslag in 2017. Ook is hij verbonden aan de organisatie FareShare, die zich inzet om overtollig voedsel bij mensen te krijgen die te weinig voedsel hebben. Daarmee wil de organisatie mensen helpen en voedselverspilling tegengaan.

Tags

BRITSE KONINGSHUISGOED DOELKINDERENKONINGSHUISPRINS WILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie