Voetballied weer bovenaan in Britse hitlijst

LONDEN – Ondanks de uitschakeling van het Engelse voetbalelftal in de halve finale van het WK in Rusland staat het voetballied Three Lions, beter bekend als It’s Coming Home, weer op nummer 1 in de Britse singleslijst. Het is de vierde keer dat het liedje bovenaan staat, wat een nieuw record is, meldt The Official Charts Company.

De track, die werd gemaakt voor het EK in 1996, belandde in dat jaar voor het eerst op 1. De single moest daarna plaatsmaken maar wist vier weken later weer de toppositie te pakken. In 1998 kwam een gewijzigde versie weer op de eerste plaats.

Door de jaren heen is Three Lions uitgegroeid tot voetbalanthem voor de Engelsen. Dit jaar werd het nummer opnieuw populair mede dankzij de goede prestaties van de ploeg van Gareth Southgate. Op sociale media werd ook massaal de hashtag #itscominghome gedeeld. In het nummer zingen komieken David Baddiel en Frank Skinner hoe de Engelse ploeg de beker terug moet brengen naar de bakermat van het voetbal.

Three Lions is met 1,6 miljoen exemplaren een van de best verkochte platen ooit in Groot-Brittannië. Mogelijk wordt er volgende week weer een record neergezet, namelijk die van grootste val van nummer 1.

 

BuzzE