Voetbalsters zetten boycot VI door

Oranje Leeuwinnen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Een aantal kijkers, adverteerders en voetbalinternationals hebben het helemaal gehad met Veronica Inside. Zo zullen de Oranje Leeuwinnen het programma blijven boycotten. Maar ook intern is bij Veronica Inside de sfeer om te snijden.

‘Eerst maar eens kijken’

,,Het is goed dat het onderwerp op de agenda is gezet en ruim is besproken door Veronica Inside. We hopen dat een nieuwe weg is ingeslagen, maar wat betreft de boycot is er niets veranderd. Eerst maar eens kijken hoe het nu gaat”, liet de vrouwenploeg weten. De voetbalsters besloten na vorige week, toen Johan Derksen zich hardop afvroeg of de zwarte piet die in beeld kwam niet toevallig Akwasi was en beweerde dat er weinig racisme in Nederland is, het programma te boycotten. Van die beslissing komen ze dus niet terug. Ook voetballer Memphis Depay is nog steeds boos op Derksen. Hij plaatst namelijk een foto van de man met een clownsneus op, op sociale media. 

Johan Derksen is niet onder de indruk van de boycot: ,,Ik neem spelers van Oranje helemaal niet serieus. Zij zingen straks het Wilhelmus op het WK van Qatar waar mensen uit Bangladesh en Pakistan hun paspoort moeten inleveren en onder onmenselijke en slaafse omstandigheden stadions bouwen.”

Boze presentatoren

De uitspraken van Derksen hebben niet alleen gezorgd voor veel kritiek van buitenaf, want de mannen onderling kunnen het sindsdien ook niet meer met elkaar vinden. Derksen en René van der Gijp zijn woedend op hun collega, presentator Wilfred Genee, die naar hun mening een dubieuze rol heeft gespeeld tijdens de uitzending. Gijp: „Ik ben zo teleurgesteld in dat ventje.” Derksen en Gijp overwegen te stoppen met Veronica Inside.

Tags

JOHAN DERKSENORANJE LEEUWINNENRACISMEVIVOETBAL INSIDE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie