‘Voeten Sjinkie Knegt zijn er slecht aan toe’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Sjinkie Knegt ligt waarschijnlijk nog zes weken in het ziekenhuis. De shorttracker liep bij een ongeval met een houtkachel over zijn hele lichaam brandwonden op.

Voeten

,,Hij had veel pijn, maar hij heeft een goede nacht gehad”, vertelt Lisa Knegt, de moeder van de shorttracker tegen Omrop Fryslân. ,,Er wordt verwacht dat Sjinkie zes weken in het ziekenhuis moet verblijven. Daarna kunnen ze pas iets zeggen over zijn herstel.” De schaatser heeft over zijn hele lichaam eerste- tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen. ,,Hij heeft overal rode plekken, op zijn borst, voorhoofd, onder zijn ogen, zijn neus. Zijn voeten zijn er het ergste aan toe”, vertelt zijn moeder.

Transplantatie

De bondscoach van het Nederlandse shorttrackteam, Jeroen Otter, is enorm geschrokken van het nieuws. ,, Ik ben natuurlijk geen medicus, maar ik heb me laten informeren dat hij over zijn hele lichaam wel brandwonden heeft. Zowel in zijn gezicht als op zijn voeten en zijn benen. Zijn linkerbeen is er slecht aan toe. Er wordt gesproken over huidtransplantatie.”

Donderdagavond vatte de kleding en de baard van Sjinkie vlam, toen hij de kachel wilde aansteken. Zijn vrouw, Fenna, vond hem in de woonkamer. De manager van Knegt vertelt aan de Leeuwarder Courant dat zij meteen een pan water over hem heen gooide, en hem onder de douche zette. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis in Groningen gebracht, waar hij nu behandeld wordt. Bij derdegraads brandwonden zijn vaak de zenuwen beschadigd. In de meeste gevallen is er een huidtransplantatie nodig om de wond te genezen.

Tags

SCHAATSERSJINKIE KNEGT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck