Voice-kandidate haalt uit naar Waylon: ‘Hij misbruikt zijn machtspositie’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het was voor The Voice of Holland-kandidate Senja Sargeant een grote schok toen ze vorig jaar februari door haar coach Waylon weggestuurd werd. Omdat hij vond dat de Canadese zangeres veel talent had, beloofde hij samen een plaat te gaan maken en haar te helpen een werkvergunning te krijgen. Maar Waylon heeft die belofte nooit waargemaakt. ,,Hij beloofde te helpen en daarna heb ik niks meer van hem gehoord.”

Senja werd in de laatste ronde voor de liveshows naar huis gestuurd door Waylon. Kijkers, mededeelnemers én de andere coaches begrepen niets van die actie van Waylon. Sommige kijkers waren zelfs boos, waarna de zanger een statement op Instagram plaatste.

Belofte van Waylon

,,Misschien heb ik keuzes gemaakt die sommige mensen niet begrijpen”, schreef hij. ,,Senja zit achter het stuur en weet waar ze moet zijn. Dat heb ik goed gezien en gelukkig heb ik een aantal keer per week contact met en zijn we bezig om een plaat te maken… Ze schrijft geweldige liedjes!”

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder, maar van een plaat is nog steeds geen sprake. Over een paar weken brengt Senja een aantal nummers uit, maar de muziek is niet tot stand gekomen met de hulp van Waylon.

‘Geen man van zijn woord’

,,Toen hij liet weten dat hij liever een samenwerking met mij aan zou willen gaan in plaats van verdere deelname aan de liveshows, werd er achter de schermen door de reactie gezegd dat het wel goed zat, omdat Waylon een man van zijn woord is”, legt Senja uit in weekblad Party. ,,Inmiddels kan ik zeggen: dat is hij absoluut niet.”

Een dag nadat hij Senja wegstuurde uit het programma, stuurde Waylon haar een bericht. ,,Dat was het moment dat ik dacht: ‘Thank God, het is dus echt’. Ik ging er echt in geloven. Ik begon hem zelfs te verdedigen op Instagram, omdat hij nog steeds shit over zich heen kreeg vanwege het wegsturen van mij.”

‘Niks meer van hem gehoord’

Een paar weken later ging de relatie van Senja uit, waardoor ze een nieuwe werkvergunning moest aanvragen. Dat bleek lastiger dan verwacht, dus stuurde ze Waylon een bericht of hij nog achter zijn woorden stond. ,,Want dan zou hij me kunnen helpen met een uitnodigingsbrief voor een visum. Hij antwoordde dat hij absoluut met me door wilde en dat hij me hier in Nederland zou houden.”

Waylon beloofde een producer te regelen en een platencontract voor haar te krijgen. Ze hebben zelfs een Zoom-meeting gehad met de advocaat van Senja erbij. Maar daarna werd het plotseling stil vanuit de kant van Waylon. ,,Daarna heb ik niks meer van hem gehoord. Hij antwoordde niet op mijn appjes en mails en hij beantwoordde mijn advocaat ook niet meer.”

‘Ik denk dat hij een acteur is’

Senja is woest dat Waylon zich niet aan zijn belofte heeft gehouden. ,,Ik denk dat Waylon een acteur is. Hij misbruikt, in mijn ogen, zijn machtspositie”, sneert ze. ,,Dat hij in februari dit jaar huilend op tv verscheen in een gesprek over het misbruikschandaal bij ‘The Voice’, is daar ook een voorbeeld van denk ik. Hij komt op mij over als iemand die niets geeft om een ander, maar vooral om zichzelf.”

Tags

THE VOICE OF HOLLANDWAYLON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck