Voice-winnares Sophia weer terug naar school

Door: Rebecca Looijen
04-03-2020

Voice-winnares Sophia Kruithof moet sinds deze week ‘gewoon’ weer naar school. Afgelopen vrijdag won ze de grote talentenjacht. Een platencontract, 50.000 euro en een gloednieuwe auto waren daarmee voor haar.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Daarbij krijgt ze trouwens ook rijlessen, want de 17-jarige winnares heeft nog helemaal geen rijbewijs. Zelf beseft ze de winst nog niet helemaal. ,,Het is allemaal maar heel apart. Ik leef in een soort twilight zone, ofzo’’, vertelt ze dit weekend aan Metro.

Terug de boeken in

Het platencontract moet nog even wachten. De jonge zangeres zit in het eindexamenjaar van de havo en moet dat de komende maanden dus eerst nog even afronden. Tijdens haar deelname aan The Voice kreeg ze alle ruimte op zich daar op te focussen, maar nu moet ze terug de boeken in.

Een wereld van verschil, na maanden met camera’s, visagie en interviews. Vooral de afgelopen weken waren een rollercoaster, met de stress van de liveshows. Toch kon ze dat loslaten en vooral genieten. Dat kwam deels door de hulp van haar coach Anouk, vertelde ze direct na de finale in Jinek. ,,Ze was soms hard, maar kraakte me nooit af. Ik heb altijd super veel aan haar gehad.’’

Eerste clubtour in oktober

Gelukkig staat Sophia er op school goed voor. Het lijkt erop dat ze deze zomer gewoon gaat slagen. En dat is maar goed ook, want voor komend najaar staat haar eerste clubtour al gepland. In oktober staat ze met haar gitaar in Amsterdam, Groningen, Utrecht, Enschede en Nijmegen. Ongetwijfeld worden daar later nog poppodia aan toegevoegd.

Verder begint nu natuurlijk ook het grote schrijven voor de singer-songwriter. Haar eerste album verschijnt niet zomaar, daar moet een hoop voor gebeuren. Wellicht dat ze het blokken voor wiskunde en geschiedenis dan ook kan afwisselen met het schrijven van nieuwe liedjes.

Meer DenD