VOLG LIVE: persconferentie van afgevallen Eurovisie Songfestival-stad Maastricht

Door: DitjesDatjes
30-08-2019

Door Maarten van Laarhoven

Tekst gaat verder onder advertentie
   

DenD is live aanwezig in Maastricht waar vanaf 14.00 uur een persconferentie wordt gegeven. De Limburgse hoofdstad delfde het onderspit in de strijd om in 2020 de gaststad van het Eurovisie Songfestival te zijn. De sfeer was wel wat bedrukt na deze uitslag, vertelt burgemeester Penn. ,,Als je zo lang en hard aan een plan hebt gewerkt en het valt in duigen, doet dat wat met je.”

(tekst loopt door onder de foto)

Toch heeft de veerkracht het inmiddels gewonnen van de teleurstelling, gaat Penn verder. ,,Het leven zit er weer in. We zijn weer vrolijk, want we hebben iets moois neergezet.”

MECC-directeur Rob van de Wiel is ook openhartig over de emotie die hij ervoer: ,,Ik was zwaar teleurgesteld, heb een traantje weggepinkt… Nu hebben we verloren, maar we gaan een keer winnen. We komen terug.”

Compenseren

Ondanks dat hij wel wist dat Maastricht niet op alle punten zou voldoen aan de eisen van de NPO om het grootse zangfestijn te houden, had hij hoop. ,,Ahoy is een prachtige locatie, maar een bidbook bestaat uit meerdere elementen. We wisten zeker dat wat we aan accommodatie tekort zouden komen op andere vlakken zouden compenseren…”

Burgemeester Penn vult aan: ,,Je gaat ergens voor omdat je erin gelooft. De NPO heeft gezegd: ‘Maastricht is geschikt, maar Rotterdam met zijn Ahoy is net geschikter.'”

Kansen

Van der Wiel blijft kansen voor Maastricht zien, zo vertelt hij: ,,Als we volgend jaar weer winnen, staat Maastricht zeker weer in de rij. Nu gaan we eerst de zaak goed analyseren en straks sterk terugkomen.”

Ook gaat er een gesprek plaatsvinden in Rotterdam. Van der Wiel: ,,Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam belde meteen en zei: ‘We gaan jullie uitnodigen voor een gesprek.'”

Mediawaarde

Gedeputeerde van Economische Zaken Joost van den Akker bekijkt de situatie ook positief: ,,Het heeft stad 5,5 miljoen aan mediawaarde opgeleverd. Maastricht ligt net als Rotterdam aan de Maas, alleen wat meer stroomafwaarts. We gaan kijken hoe we daar ons voordeel mee kunnen doen.”

 

 

 

 

Meer DenD