Volgend jaar in Tokio: olympisch gamen

Vlak voordat de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar van start gaan, is er een groot gametoernooi in de Japanse hoofdstad. De beste gamers ter wereld spelen dan Street Fighter V en Rocket League. Ze doen dat in landenteams. Het is nog niet bekend welke landen mogen meedoen. In de prijzenpot zit een bedrag van 500.000 dollar.

Chipmaker Intel en het Internationaal Olympisch Comité organiseren het evenement, dat ze woensdag hebben aangekondigd. Het Intel World Open wordt van 22 tot en met 24 juli volgend jaar gehouden, niet ver van een paar olympische stadions. Op de finaledag is de openingsceremonie van de Spelen.

De olympische gemeenschap flirt al langer met de gamewereld. In Parijs in 2024 is gamen misschien een demonstratiesport. Dat was het vorig jaar al bij de Aziatische Spelen.

Intel wil zichzelf tijdens de Olympische Spelen profileren. Tijdens herhalingen van de 100 meter sprint kunnen we bijvoorbeeld ‘3D Athlete Tracking’ zien. Vier speciale camera’s filmen de atleten, waarna Intel-algoritmes hun lichaamsbewegingen uitrekenen. Daar wordt een computersimulatie van gemaakt, om kijkers uit te leggen hoe sprinters rennen.

 

BUZZS