Volgers Bas Smit woest om ongepaste grap: ‘Dit kan je niet maken’

Door: Charlotte Wijnen
27-09-2022

Bas Smit heeft zich de woede van een hoop volgers op de hals gehaald. Hij dacht een leuk grapje te maken, maar dit schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. ,,Dit kan je toch niet maken?”

Bas Smit en Nicolette van Dam hebben besloten de zon op te zoeken en het vliegtuig naar Marbella te pakken. Maar toen het stel gisteren het strand op liep, stonden ze wel even raar te kijken: in de verte lag een man doodstil in het zand.

‘Tenzij hij dood is’

,,Man ligt al een uur zo. Wat heerlijk. Ben gewoon jaloers. Tenzij ‘ie dood is”, schrijft Bas in Instagram Stories bij een video van de man.

Kennelijk heeft hij een hoop reacties gekregen op de video, want even later deelt hij een update. ,,Voor de nieuwsgierige mensen. De meneer die daar lag was inderdaad overleden. Hebben hele mooie ceremonie gedaan en zachtjes de zee in geschoven.”

‘Dit kan je toch niet maken?’

Volgers weten niet wat ze lezen en de inbox van Bas stroomt vol met ongeruste berichten. ,,Hoop dat dit geen grap van je is! Beetje ongepast dan. Geen humor wat ik van je gewend ben”, reageert een volger. en een ander: ,,Ik mag toch hopen dat je dit niet meent.”

Veel volgers zijn geschrokken van het bericht en hebben niet door dat Bas een grapje maakt. ,,Nee echt?”, zo vraagt iemand zich af. ,,Dat kan je toch niet maken? Was hij zeker dood?”

Bas deelt een aantal van de geschrokken reacties in Instagram Stories. ,,Er zijn wat mensen ongerust”, schrijft hij. ,,Rustig aan mensen.”

‘Hij drijft nog voor de eerste boei’

Maar in plaats van zijn volgers gerust te stellen, besluit hij gewoon verder te gaan met zijn ongepaste grap. ,,Voor 95% zeker dat ‘ie overleden was. Heb nog geprobeerd te cremeren, maar lag met z’n benen in de branding die dus nat waren geworden. Zelfs met 10 aanmaakblokjes lukte het niet, dus deze manier leek mij het mooiste? Als ik het anders moet doen even snel zeggen, want hij drijft nog voor de eerste boei, dus dan haal ik ‘m terug.”

Meer DenD