Volop aandacht voor jarige prinses Amalia op tv

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

DEN HAAG (ANP) – Op televisie wordt volop aandacht besteed aan prinses Amalia, die dinsdag haar achttiende verjaardag viert. Op Net5 is maandagavond de documentaire Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon te zien. AVROTROS komt een dag later op NPO 1 met de special Amalia 18 jaar.

Net5 strikte voor de film onder anderen oud-burgemeester van Wassenaar Jan Hoekema die vertelt over zijn ervaringen met de Oranjes. Zo blikt hij terug op de keer dat hij werd gebeld door het hof toen een jonge Amalia was gevallen met haar fiets en hij de vraag kreeg of de fietstunnel waar dat was gebeurd niet een “ongelukkige bocht” had.

Dionne Stax sprak voor de special van AVROTROS met verschillende mensen over het leven van Amalia en haar rol als troonopvolger. Onder anderen koningshuiskenner Rick Evers komt aan het woord, net als Peter Rehwinkel, staatsrechtkenner en schrijver van een boek over de prinses.

Stax ging ook in gesprek met dressuuramazone Anky van Grunsven die terugblikt op hoe ze Amalia, die zelf ook graag paardrijdt, ooit les heeft gegeven. Couturier Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis Natan, een merk dat de prinsessen en hun moeder graag dragen, vertelt hoe de prinses al op jonge leeftijd een eigen smaak had. “Ze weet heel goed wat ze wil. Ongelooflijk, die persoonlijkheid. Ik vind het fantastisch.”

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie