Volop onbegrip voor advocaat Jeroen Rietbergen: ‘Stuitend’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Wout Morra, de advocaat van Jeroen Rietbergen, schoof gisteren aan bij talkshow Renze om te praten over het besluit van het OM om Rietbergen niet te vervolgen. Morra maakte zich niet bepaald populair bij de andere tafelgasten en de kijkers thuis. ,,Wat een dramatisch nare advocaat!”

Jeroen Rietbergen werd ervan beschuldigd The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven te hebben misbruikt. Dat Jeroen niet wordt vervolgd, is voor Nienke een enorme klap in het gezicht. Haar advocaat Sébas Diekstra reageerde woest op het besluit van het OM. ,,Ze hebben haar onnodig beschadigd”, zei hij tegen het AD.

Angela de Jong

Maar volgens Wout Morra is Rietbergen óók een slachtoffer in dit verhaal. Hij stelt dat de media ‘een enorm kwalijke rol’ hebben gespeeld in deze zaak. ,,Het programma Beau en mevrouw Angela de Jong voorop”, zegt Morra in Renze. De advocaat vindt dat Angela Nienke min of meer aangespoord heeft om aangifte te doen tegen Jeroen nadat ze haar verhaal deed in Beau. ,,Ze heeft daar een slechte dienst mee bewezen.”

Felle discussie

De opmerking leidt tot een felle discussie tussen Morra en Angela de Jong, die ook aan tafel zit bij Renze. ,,Ik ben een hele makkelijke kop van jut, dat snap ik, maar ik vind het ook prima dat mensen aan talkshowtafels komen met hun verhaal, maar ze moeten ook gewoon naar de politie”, reageert Angela.

Saskia Belleman en Renze Klamer vallen Angela bij. ,,Wat is er mis met het advies om aangifte te doen als iemand zegt iets naars te zijn overkomen?”, vraagt Renze. ,,Daar is op zich niets mis mee. Maar door bij Beau te verschijnen blijft dat circus heel lang in stand. Mevrouw De Jong profiteert daarvan”, zegt Morra.

‘Geen onschuldig hertje’

,,Godzijdank hebben de media dit aan het licht gebracht!”, reageert Angela boos. ,,Er lagen negentien meldingen tegen uw cliënt. Ga niet doen alsof het een onschuldig hertje is! Als je als 47-jarige man een 19-jarig meisje gaat bevoelen achter de schermen van The Voice, dan heb ik héél weinig respect.”

Frits Wester

Vervolgens spreekt ook Frits Wester zijn ongenoegen uit. Aan het begin van de uitzending zei Morra dat het OM Nienke een ‘waardige aftocht’ heeft gegeven. ,,Je zegt dat er alleen maar slachtoffers zijn in deze zaak, maar waarom gebruik je dan, als het om de dame gaat, steeds de term ‘aftocht’? Waarom praat je over winnaar en verliezer?”, vraagt hij vol verbazing. ,,Dat is toch een beetje van: door de zijdeur, wij hebben gewonnen. Houd het dan ook waardig en praat niet over aftocht.”

Onbegrip

Ook bij de kijkers is er volop onbegrip voor de advocaat van Jeroen Rietbergen. ,,Ik zag net Renze over sepot Rietbergen. Wat een dramatisch nare advocaat! Kan me niet voorstellen dat Linda en haar Jeroen dit juichend op de bank hebben gekeken. Ook triest, maar realistisch de conclusie van onder anderen Angela de Jong: beter maar geen aangifte doen als slachtoffer”, schrijft een kijker op X. Een andere kijker is het daar mee eens. ,,Welke vrouw gaat nu nog aangifte doen? Welk signaal geef je hiermee af? Ik vind die Morra daar met heel veel minachting zitten…”

Tags

ANGELA DE JONGJEROEN RIETBERGENRENZE KLAMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck