Voor Charles is broer Andrew geschiedenis: ‘Verbannen uit zijn leven’

Charles wil geen contact meer met Andrew
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na de begrafenis van Queen Elizabeth gebeurde iets wat veel experts al hadden voorspeld: hoewel koning Charles en prins Andrew broers zijn, heeft Charles hem voorgoed uit zijn leven verbannen.

De lijst met beschuldigingen tegen prins Andrew is lang. Seksuele intimidatie, misbruik, leugens… het zijn allemaal zaken waar Andrew mee geassocieerd wordt. Queen Elizabeth heeft zich tot het laatste moment ingespannen om haar zoon te beschermen en te verdedigen, maar dat is nu definitief voorbij.

Verbannen

In tegenstelling tot de Queen is koning Charles echter niet van plan om medelijden voor zijn broer te tonen. Na de begrafenis van de Queen is Andrew op geen enkele koninklijke gelegenheid aanwezig geweest. En dat zou een bewuste keuze geweest zijn van Charles: hij zou Andrew voorgoed uit zijn leven hebben verbannen.

Eenzamer dan ooit

Insiders melden aan het Duitse Bunte dat Andrew de afgelopen weken de hele dag voor de televisie heeft gezeten. De Queen ontnam Andrew begin dit jaar al zijn koninklijke taken, maar bleef hem wel steunen. Nu ook dat voorbij is, zou Andrew zich eenzamer dan ooit voelen.

Nog maar één taak

Dat Charles zijn broer uit zijn leven heeft verbannen, kwam voor veel experts niet uit de lucht vallen. Nog voor de begrafenis van de Queen voorspelde royalty-expert Victoria Howard al dat dit ging gebeuren. ,,Na de begrafenis is de carrière van prins Andrew voorbij”, zei ze in gesprek met Bunte. Nu blijkt ze inderdaad gelijk te hebben. Andrew heeft nog maar één taak, en dat is zorgen voor de honden van de Queen.

Tags

KONING CHARLESPRINS ANDREWQUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie