Voor Martien geldt Stoptober niet

Martien is weer begonnen met roken
Door: Charlotte Wijnen
06-10-2022

Martien Meiland besloot een tijdje terug het roer om te gooien en te stoppen met roken. Hij was zó benauwd dat hij al bijna zijn begrafenis had geregeld en wist dat er iets moet veranderen. Maar nét wanneer het Stoptober is, heeft Martien toch besloten weer te gaan roken.

Martien besloot meer dan twee jaar geleden te stoppen met roken. ,,Ik was zo benauwd, dat hebben jullie allemaal kunnen zien in de serie. Ik dacht: Martien, dit gaat niet goed. Jij moet stoppen ermee”, liet hij destijds weten aan RTL Boulevard. Hij zweerde dat hij nooit meer een sigaret aan zou raken. ,,Nee, ik moet het niet meer. Ik ben zo benauwd geweest. Klaar.”

In paniek om benauwdheid

Voor een lange tijd leek Martien zich aan die belofte te houden. Fans zagen hem niet meer roken en ook in Chateau Meiland werd nooit een pakje sigaretten opgemerkt. Toch raakte hij in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen weer in paniek. Martien was zó benauwd, dat hij opnieuw vreesde voor zijn leven.

Volgens Martien was het foute boel, maar Erica maakte zich niet zo druk. Zij denkt dat Martien last heeft van hypochondrie. ,,Hij is heel gauw in paniek hé”, zei Erica. ,,Dan gaat hij gewoon huilen en zegt hij: ‘Ik zal toch niet doodgaan?’ Natuurlijk gaat hij niet dood. Het kan wel, maar die kans is heel klein.”

Tóch weer begonnen?

Kennelijk maakt Martien zich niet veel zorgen meer over zijn benauwdheid, want in een filmpje dat Maxime in Instagram Stories deelt, is te zien dat er naast Martien een pakje sigaretten op tafel ligt. En dat terwijl het deze maand Stoptober is: de maand dat je juist zo moeten stoppen met roken.

Meer DenD