‘Vooral mentale armoede bij De Roelvinkjes’

De eerste aflevering van ‘De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken’ was gisteravond op televisie. De zanger, zijn vrouw en zijn twee zonen betrokken een hoekwoning in het Amsterdamse Tuindorp. De mannen waren onder de indruk van het huis, want zo vies en klein hadden ze het niet verwacht. De meeste kijkers vonden het daarentegen een heel normaal huis, en verbaasden zich over de verwende zonen Donny en Dave.

Zwaar

Een hoekhuis met een flinke voortuin en achtertuin, een open keuken en meerdere slaapkamers; veel mensen zouden blij zijn met zo’n huis. Zeker als die in Amsterdam staat. De Roelvinkjes zijn daarentegen niet onder de indruk. Dave en Donny denken dat het moeilijk uit te houden is in het hoekhuis: ,,Je staat er nu in, maar het besef dat je hier de hele maand moet vertoeven is er nog niet echt. Ik denk dat wij het toch wel zwaar gaan krijgen.” En ook Dries kan nog niet helemaal geloven in welke ‘armoede’ hij is beland. Zo verwachtte hij een budget van 10.000 euro voor het inrichten van de woning, en kon hij niet geloven dat ze toch echt de hele inboedel van 1000 euro moesten kopen.

Twitter

Bij de meeste Twitteraars vielen de verwende Roelvinkjes niet in de smaak, en er werd zelfs geschreven dat mensen in de bijstand door het gezin belachelijk wordt gemaakt.