Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone aangeklaagd voor fraude

Bernie Ecclestone aangeklaagd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Bernie Ecclestone, voormalig Formule 1-baas, is aangeklaagd voor fraude. De 91-jarige man wordt ervan beschuldigd buitenlandse activa ter waarde van meer dan 400 miljoen pond niet aangegeven te hebben bij de belastingdienst.

De aanklacht tegen Ecclestone werd vandaag goedgekeurd door de Crown Prosecution Service (CPS) na een onderzoek door de Revenue and Customs (HMRC).

Belastingfraude

,,We kunnen bevestigen dat een beschuldiging van fraude door valse vertegenwoordiging is geautoriseerd tegen Ecclestone”, aldus Simon York, directeur van de fraudeonderzoeksdienst van HMRC, in The Sun. ,,HMRC staat aan de kant van eerlijke belastingbetalers en we zullen harde maatregelen nemen waar we belastingfraude vermoeden.”

Ecclestone moet op 22 augustus om 10:00 uur voor de rechter verschijnen.

Kogel opvangen voor Poetin

Afgelopen dagen wist de oud F1-baas al de krantenkoppen te halen nadat hij beweerde dat hij ‘een kogel zou opvangen’ voor Poetin. Ook zei hij dat de inval in Oekraïne ‘het juiste voor Rusland’ was en noemde Poetin een ‘eersteklas persoonlijkheid’.

Maar op die uitspraken is hij inmiddels teruggekomen, want zaterdag betuigde hij bij de Britse tv-zender Sky Sports spijt over zijn uitlatingen. ,,Mensen zeggen soms dingen zonder erbij na te denken. Waarschijnlijk was dat bij mij ook zo’, verklaarde Ecclestone.

Tags

AANGEKLAAGDBELASTINGFRAUDEBESCHULDIGINGF1FORMULE 1FRAUDE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck