Voormalig GTST-actrice deelt heftig verhaal: ‘Bij mijn borsten gegrepen’

Heftig verhaal van GTST-actrice
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Miryanna van Reeden, die glansrollen vertolkte in hitseries als Onderweg naar Morgen, Goudkust en Goede Tijden, Slechte Tijden, is slachtoffer geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. ,,Ik ben door een regisseur bij mijn borsten gegrepen.”

Hoewel Miryanna jarenlang te zien was in verschillende series, schitterde ze de afgelopen jaren niet meer in de spotlights. Waarom? ,,Ik ben eruit geduwd”, vertelt ze in gesprek met weekblad Story. ,,Ik ben na mijn vertrek uit GTST, zes jaar geleden, niet meer voor audities uitgenodigd. Ik ben op een gegeven moment langs de castingbureaus gegaan en heb gevraagd waarom ik niet meer werd uitgenodigd. ‘Dat komt door je leeftijd, je bent te oud.”’

‘Ik ken zijn vrouw’

Tijdens haar tijd als actrice heeft Miryanna ook de keerzijde van de acteerwereld gekend. Ze onthult dat ze slachtoffer is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. ,,Ik ben eens na afloop van de laatste voorstelling door een regisseur bij mijn borsten gegrepen”, aldus Miryanna.

Op dat moment verstijfde Miryanna en durfde niets te zeggen. Nu nog steeds niet; wie deze regisseur is en waar hij werkte houdt ze nog altijd geheim. ,,Ik heb nooit een naam genoemd, want ik ken zijn vrouw ook. Ik weet dat hij kinderen heeft. Dat maakt het lastig”, legt ze uit. ,,Daarbij weet je: het is mijn woord tegen dat van hem. Dat zie je ook bij The Voice of Holland. Getuigen ontbreken.”

Doodgezwegen

Het is niet de enige nare ervaring die Miryanna heeft gehad tijdens haar acteercarrière. ,,Ik heb ook weleens meegemaakt dat ik met een andere regisseur alleen in een ruimte was en hij me plotseling probeerde te zoenen”, aldus Miryanna. Volgens haar gaf ze hem geen enkele aanleiding om dat te doen; ze waren gewoon vrienden. ,,Toen ik niet wilde zoenen, ben ik doodgezwegen. Hij heeft nooit meer tegen me gesproken en ik kreeg geen rol meer in zijn producties.”

Tags

GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDENGRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGGTSTMIRYANNA VAN REEDEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck