Voorstelling sluit laatste uitreiking koninklijke dansprijs af

Door: DitjesDatjes
15-09-2021

Met een unieke balletvoorstelling komt er volgend jaar een eind aan de tweejaarlijkse uitreiking van de Deense Koningin Ingrid Erebeurs. De prijs voor jonge veelbelovende dansers wordt sinds 2005 in Denemarken uitgereikt. Koningin Margrethe en haar zussen Benedikte en Anne-Marie vertelden woensdag op paleis Amalienborg alles over de speciale voorstelling.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Oud-winnaars van de prijs zullen in maart volgend jaar een spectaculaire voorstelling geven in vier ridderzalen van Amalienborg. De choreografie en uitvoering is in handen van bijna alle voorgaande winnaars van de prijs.

Vooral Benedikte is erg ingenomen met het initiatief, juist omdat het van de oud-winnaars zelf komt. Maar ze vindt het ook geweldig dat koningin Margrethe de zalen van Amalienborg ter beschikking stelt. “Dit is wat onze moeder zo graag wilde”, zei ze daarover. “Het openstellen van de grote zalen voor kunst en cultuur is in de geest van koningin Ingrid.”

In maart volgend jaar is het zover. Nadat de laatste beurs, ter waarde van 250.000 Deense kroon (zo’n 33.000 euro) is uitgereikt, barst het dansspektakel los. In Denemarken wordt de voorstelling live uitgezonden op tv.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD