Voorverkoop voor Elvis-film met Hanks gaat woensdag van start

Door: DitjesDatjes
23-05-2022

De voorverkoop van de langverwachte nieuwe film Elvis, met acteurs Tom Hanks en Austin Butler in de hoofdrollen, gaat woensdag 23 mei om 16.00 uur van start. Dit is het moment dat op het festival van Cannes de film zijn wereldpremière beleeft. Dat heeft Warner Bros. maandag bekendgemaakt. Kaarten voor de film, die vanaf 23 juni in de Nederlandse bioscopen draait, zijn te koop via de bioscopen.

Elvis verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). Het verhaal beschrijft de meer dan twintig jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van de doorbraak van de zanger tot aan zijn status als ongekende superster. Dit vond allemaal plaats tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap in de VS.

Tom Parker was een Nederlander die eigenlijk Dries van Kuik heette. Hij ontdekte Elvis en was jarenlang zijn manager. De film is gemaakt door Baz Luhrmann, die eerder hits als Moulin Rouge!, Romeo + Juliet en The Great Gatsby maakte. In Nederland deed een aantal muziekfilms het de afgelopen jaren erg goed. Zo trok Bohemian Rhapsody, de biopic over Queen-zanger Freddie Mercury, in 2019 meer dan twee miljoen mensen naar de theaters.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD