Voorwaarden onthuld: ‘Dit krijgt Máxima bij scheiding van Willem-Alexander’

Scheidingsvoorwaarden Maxima Willem-Alexander onthuld
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De huwelijksvoorwaarden van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zouden gelekt zijn. Spaanse media melden dat Máxima dít krijgt als zij en Willem-Alexander gaan scheiden.

Máxima is niet meer weg te denken uit het Nederlands koningshuis, maar nu zijn er details gelekt over de huwelijkse voorwaarden. Volgens expert Rodrigo Lussich ontvangt Máxima een hoop geld wanneer zij en Willem-Alexander gaan scheiden. ,,In het geval van echtscheiding en andere details die in de overeenkomst zijn vastgelegd, zou Máxima 890.000 euro per jaar ontvangen”, vertelt hij aan Spaanse media.

Scheiding

Wel zou een scheiding betekenen dat dochters Amalia, Alexia en Ariane bij Willem-Alexander blijven wonen. ,,Ze zal niet de mogelijkheid hebben om bij haar drie dochters te wonen”, legt de expert uit.

Ex

Máxima en Willem-Alexander vierden vorige maand dat ze alweer 25 jaar samen zijn. Het koningspaar oogt gelukkig, maar zouden net als andere getrouwde stellen ‘problemen’ hebben gehad. Zo werd Willem-Alexander in het begin van de relatie gespot met zijn ex Emily Bremers. Het werd destijds meteen opgepakt door de Nederlandse media en binnen no-time stond Willem-Alexander met Emily op de cover van een aantal bladen. Op dat moment sprak Máxima nog geen vloeiend Nederlands, maar dat was ook niet nodig om te weten wat de foto’s betekenden.

Huwelijk

Maanden later zocht Willem-Alexander zijn ex opnieuw op, meldde het Spaanse Mujerhoy eerder. Máxima was er niet blij mee en vertrok naar Argentinië om de feestdagen bij haar familie door te brengen. En kennelijk had Willem-Alexander spijt, want tijdens kerst kwam hij met een verontschuldiging. Drie weken later vroeg hij Máxima ten huwelijk bij de vijver van paleis Huis ten Bosch.

Tags

KONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck