Vraag het aan Maaike april

Maaike
Door: DitjesDatjes
25-03-2018

 Brief van de Week

Ik ben verliefd op mijn personal trainer 

,,Sinds een half jaar train ik op de sportschool met André, hij is mijn personal trainer. Ik kan erg met hem lachen en heb juist door zijn aanwezigheid zin om te gaan sporten. De laatste weken krijg ik steeds vaker kriebels in mijn buik als we samen zijn. Maar ik laat daar weinig van merken want hij is getrouwd en heeft een zoontje. Gisteren vroeg hij ineens of ik een keer een kopje koffie met hem kon drinken. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet denken want hij flirt ook met mij. Ik vind hem leuk, maar heb geen zin in moeilijk gedoe en gesodemieter. Wat moet ik doen?”

J. uit A.

,,Ik denk dat je zelf het antwoord wel weet. Is het echt een foute vent? Wil jij alleen maar seks? Dan zou ik het je waarschijnlijk al afraden, maar in dit geval zeker. Als jij voelt dat hij met dat kopje koffie meer bedoelt zou ik het niet doen. Je bent al verliefd volgens mij. Het is toch een sportschool? Drink daar dan na de training even iets samen aan de bar, met andere mensen erbij. Je geeft zelf in je mail aan dat je nogal vatbaar voor zijn complimenten bent. Als je besluit met hem af te spreken, wees dan op je hoede. Je bent een volwassen vrouw, dus je kunt prima je eigen grenzen stellen.” 


Ik eet stiekem 

,,Ik heb een eetprobleem. Voor mijn werk ben ik vaak onderweg met de auto en dan verlies ik me soms in vreetbuien. Ik heb geen boulimia want ik gooi het er niet uit, maar de hoeveelheden die ik in no time wegwerk, zijn echt ongelooflijk. Ik schaam me diep. Omdat ik me zo schaam weet ik niet hoe ik het kan stoppen. Mijn vriend klaagt regelmatig dat ik’s avonds te weinig eet. Hij wil dat ik naar de dokter ga omdat ik altijd misselijk ben. Ik ben bang het hem te vertellen want hij haat mensen die liegen.”

S. uit K.

,,Lieve S., schaam je niet. Aan dit soort buien ligt vaak iets heel anders ten grondslag. Juist door de schaamte voelt het allemaal een tandje erger. Als je vriend echt van je houdt, waardeert hij je eerlijkheid en oordeelt hij niet als je het hem vertelt. Het is geen geheim, je doet dit gewoon als je alleen bent en niet in iemands gezelschap. Is de stap om je vriend in vertrouwen te nemen toch te groot, dan kun je naar de huisarts gaan. Erover praten, dat lucht al op. Je zult zien, je bent niet de enige met dit probleem.”   


 

Dementerende vader

,,Mijn vader is nog geen zeventig maar begint al te dementeren, ik heb het idee dat hij dat ook beseft. Maar zowel mijn vader als moeder praat er niet over. Vooral mijn moeder ontkent het, terwijl ik merk dat ze zijn zinnen aanvult als hij stilvalt.  Ze is zeer geïrriteerd als hij het allemaal even niet meer weet. Ik kan het niet aanzien en heb mijn moeder al meerdere keren geconfronteerd. Zij zegt dat er niets aan de hand is. Mijn vader is als was in haar handen. Ik maak me zorgen. Wat kan ik nu doen?”

P.L uit B. 

 ,,Dit is een serieus probleem. Heb je er weleens met je vader alleen over gesproken? Dat je moeder hem voor veel dingen afschermt is begrijpelijk. Het is goed dat ze er voor hem is. Maar ik denk dat hij professionele hulp nodig heeft. Dementie is vaak erg ingrijpend, ook voor de partner, de onderlinge verhouding verandert ook sterk. Jij bent hun enige dochter, ik zou zeker aan de bel trekken. Probeer het nog een keer gezamenlijk te bespreken, als dat geen vruchten afwerpt en je niet tot hun doordringt moet je echt even een bezoek aan (hun) huisarts brengen.”  

Meer DenD