Vraag het aan Lieve: ‘Na half jaar spijt van mijn huwelijk na chantage’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Lieve beantwoordt voor DenD intieme vragen over relatie- en liefdesproblemen. Ze schuwt niet om eerlijke en soms harde adviezen te geven. Heb je ook een kwestie die je wilt voorleggen aan Lieve stuur dan je bondig geformuleerde vraag naar [email protected].

Hi Lieve,

Waar ik precies moet beginnen, weet ik niet, maar ik ben een half jaar getrouwd en ik wil scheiden. Dat komt omdat ik om de verkeerde redenen met hem ben getrouwd. Hij heeft me namelijk zo vaak gechanteerd om zichzelf wat aan te doen als ik bij hem weg zou gaan, dat ik uiteindelijk maar met hem ben getrouwd. Ik had gehoopt dat het gedreig op zou houden. Begrijp me niet verkeerd: ik hou wel van hem, maar hij gaat steeds verder. Nu zijn we getrouwd en als ik bij een vriendin ben, belt hij me tien keer op. Dan eist hij dat ik snel terugkom, want anders gebeuren er ‘nare dingen met hem’, zegt hij. Ik ben aan het einde van mijn latijn.

J.O. te H.

Antwoord Lieve

Je bent duidelijk om de verkeerde redenen getrouwd. Wat hij doet, is je emotioneel chanteren en dat is een vorm van mishandeling. Het is welbeschouwd nooit een goed moment om een scheiding aan te kondigen, maar ik denk dat je zo snel mogelijk voor jezelf moet gaan kiezen. Hij heeft overigens duidelijk hulp nodig. Daarop kun je hem attenderen, maar uiteindelijk is hij verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. En jij ook. Sterkte!

Tags

VRAAG HET AAN LIEVE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck