Vraag het aan Maaike

Door: Maaike Olde Olthof
30-03-2019

Ongewenst/gewenst zwanger

,,Met mijn ex-partner heb ik jaren geprobeerd een derde kindje te krijgen. Dat is helaas niet gelukt. Nadat hij me vorig jaar verliet omdat we in de tussentijd uit elkaar gegroeid waren, dacht ik de liefde nooit meer te kunnen vinden. Maar gelukkig kwam Bob in mijn leven. Geheel zonder bedoeling raakte ik deze keer wel zwanger, terwijl we er niet mee bezig waren. Sterker nog, Bob wil absoluut geen kinderen. Echt niet. Toch wil het wel houden, ik ben zeven jaar bezig geweest… Wat moet ik doen?”

T.M. uit A.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Zulke verhalen hoor je vaker, dat als de focus er eenmaal af is en je accepteert dat het niet meer komt, het dan toch ontstaat. Op zich mooi, ware het niet dat je nu in een spagaat zit. Ik vind het rot voor je want een zwangerschap hoort iets moois te zijn. Maar aan jou de keuze. Is de kinderwens groter dan de liefde voor Bob? Ik kan je helaas geen goed advies geven, maar ik zou bij je eigen buikgevoel blijven. Het groeit in jouw lichaam. Intuïtie is een betere raadgever dan het verstand. Al moet je het verstand wel altijd in je keuze mee laten wegen.”

In een trio gelokt

Een tijd terug moest ik voor het werk voor een tweede afspraak naar een klant toe. Hij had al een beetje met me geflirt maar ik dacht er niks achter, hij zei dat hij nog wat vragen had. Omdat hij in een restaurant werkt, hadden we daar afgesproken. Bleek zijn vrouw er ook te zijn. Na een informeel gesprek en een glas wijn stelden ze voor om een trio te hebben. Ze waren me aan het polsen en het leek ze een leuk ‘uitstapje.’ Ik wist niet hoe snel ik weg moest gaan. De klant heeft plotseling alle samenwerking stopgezet. Mijn baas snapt er niks van. Moet ik het hem vertellen?

S.O uit L.

,,Ja, natuurlijk. Dit is verre van professioneel, ik weet niet precies welk werk je doet maar het kan toch niet zo zijn dat als je geen deel wilt uitmaken van een intimiteit, dat de klant daardoor de samenwerking stopzet? Je hoeft je in ieder geval nergens voor te schamen. Ik weet niet hoe goed de band met je baas is, maar eerlijk zijn levert hier het meeste op. Ik denk dat je baas blij kan zijn dat hij deze man en zijn rare kunstjes niet binnen heeft gehaald.”

Slechte borstimplantaten

,,Een aantal jaren geleden heb ik borstimplantaten genomen en daar heb ik enorme spijt van. Nu blijkt dat ik de implantaten heb die onlangs negatief in het nieuws kwamen. Heel leuk dat ze de voorraad terugroepen, maar ik heb dat spul in mijn lichaam zitten. Ik wil er echt zo snel mogelijk van af want ik wil niet ziek worden, zoals dat destijds met (PIP) Poly Implant Protheses ging (die zijn inmiddels verboden, red.) Een operatie kost geld en er gaat natuurlijk niemand de boel vergoeden. Ik heb er het geld nu niet voor. Wat nu?”

S.v.K uit M.

,,Meteen in de pen klimmen en bellen met consumentenorganisaties. Dit deugt natuurlijk van geen kant. PIP was niet de eerste die in opspraak raakte ook was er ooit een Braziliaans merk implantaat waar glasvezeldeeltjes in bleken te zitten. Over het algemeen wordt ook aangeraden de implantaten op tijd te vervangen. Zo verklein je de kans op problemen en

risico’s en ziekten. Ze zouden na 10 jaar op zijn. Hoe dan ook, een operatie op lange termijn zit er sowieso in, ik hoop wel dat je in aanmerking komt voor een vergoeding.”

Vind ik leuk

Ik wil snel alle boodschappen op de band leggen, maar er is nog te weinig plek. Dan voel ik het priemende vingertje van Charlie, ik geef haar geen aandacht. Ze moet maar wachten. ,,Mam, mam. Mamma!” De wijsvinger wordt steeds dwingender. Boos draai ik me om. Ik kijk haar vragend aan. ,,We waren de vierde wachtende, mama! En nu mag je gratis!”

Meer DenD