Vraag het DenD: Help, mijn weer thuiswonende kind maakt geen plannen…

Door: Eva Steins
21-03-2021

Sinds ruim een jaar heb ik na zijn scheiding de zoon van mijn overleden man bij me in het tuinhuisje wonen. Een schat van een jongen, werkelijk waar, maar plannen maken ho maar… Op het ogenblik werkt hij drie dagen. Drie! En dat voor een jongeman van 29, ik kan het gewoon niet geloven. Nu is het al moeilijk om een woning te kopen, maar als je een parttimebaan hebt, verklein je je eigen kansen enorm. Toch? Hoe kan ik hem ertoe bewegen wat van zijn leven te maken zonder onder mijn vleugels te blijven? 

 Y.S. te F. 

Beste Y., wat mooi dat je voor hem klaarstaat! Het is inderdaad tegenwoordig meestal niet eenvoudig om als alleenstaande aan een woning te komen. Een parttimebaan helpt dan natuurlijk in het geval van een eventueel beoogde koopwoning al helemaal niet. Heb je hem al eens in een goed gesprek verteld hoe jij het ziet en dat je je zorgen maakt? Het lijkt me in dit geval dat praten de enige optie is. Ook proef ik niet uit jouw brief dat je hem zomaar op straat wilt zetten. Houd wel in de gaten dat eventuele nabestaandenpensioen of andere inkomsten niet op de tocht komen te staan als hij definitief bij je komt inwonen. Vraag daarover meer informatie op bij de Sociale Verzekeringsbank op svb.nl 

Meer DenD