Vraag het Maaike

Maaike
Door: Maaike Olde Olthof
27-05-2019

Brief van de maand 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Geschenk teruggeven of niet? 

,,Onlangs belde een nicht met de vraag of ze de gouden armband terug mocht die ik ooit van haar vader had gekregen. Mijn tante, die sinds een tijd weduwe is, was onlangs beroofd van al haar juwelen. Ik stond perplex, dit kan toch niet? Maar ze vroeg zelfs mijn 23-jarige zoon, of hij het horloge dat hij op z’n 18e van zijn oom had gekregen terug wilde geven. Het is mijn eer te na ze komen de armband maar ophalen. Paul is echter woest en hij weigert het terug te geven. Hij houdt voet bij stuk. Ik heb geen zin in familiegedonder. Wat moet ik doen?” 

A.K uit Z. 

,,Niks. Jij hebt het teruggegeven, wat bijzonder aardig is. Je zoon denkt er duidelijk anders over. Dat snap ik want het horloge was duidelijk een gift. Het is natuurlijk raar dat je dit jaren na dato terugeist omdat je zelf beroofd bent! Je kunt het leed dat een ander je aandoet niet op iemand anders botvieren. Je zoon is meerderjarig, laat hem lekker zijn eigen keuze in deze kwestie maken. Als er een familievete door ontstaat dan is de eisende partij schuldigIk vind het hele verhaal erg triest, eigenlijk.” 

 

Impotent 

,,Mijn echtgenoot is impotent geworden na een operatie. Het is nog maar de vraag of hij ooit nog een erectie zal kunnen krijgen. Ik vind het bijzonder vervelend voor hem, hij vindt het zelf ook verschrikkelijk. We hadden een perfect seksleven voor de operatie, sterker nog: het was ons sterkste bindmiddel. Dat ligt nu al bijna een jaar stil. Ik vind het heel lastig erover te praten want ik wil hem niet afvallen. Hij heeft liever niet dat ik er met vriendinnen over praat omdat hij het als een verlies van zijn mannelijkheid ervaart. Maar zo kan ik mijn frustratie eigen frustratie nauwelijks kwijt. Wat moet ik doen? 

B.E uit K. 

,,Ik kan me voorstellen dat het er behoorlijk in heeft gehakt, vooral voor hem. Het is ook niet iets waar je mee te koop loopt, en ik kan me voorstellen dat je man niet wil dat je er met vriendinnen over praat. Maar juist omdat je hem niet wil kwetsen en wel je ei kwijt moet is het juist goed er met in ieder geval met een goede vriend of vriendin over te praten. Een die je vertrouwt. Daarmee hang je het nog niet aan de grote klok. 

Promotie 

,,Ik werk al jaren bij hetzelfde bedrijf. Sinds een half jaar heb ik een nieuwe collega, het is een schat van een meid. Maar werken doet ze niet. Ze loopt hopeloos achter de feiten aan en doet drukker dan ze in werkelijkheid is. Nu was er een promotie en ging de voorkeur naar een vrouw of iemand met een andere nationaliteit. Je raadt het al: zij is het geworden, terwijl ik vele malen harder werk en veel meer kennis heb dan zij heeft. Het zit me al weken dwars.” 

B.uit H.

 ,,Heb je al een je baas gevraagd waarom de promotie aan jouw neus voorbij ging? Wellicht kan dat verhelderend werken. Je kunt je ook afvragen of jij nu wel op de juiste plek zit. Als je op een promotie hoopt, keihard werkt en een collega beter in het plaatje past is het misschien wel geen goede, stimulerende omgeving voor je. Ik zou voorzichtig met je baas praten en ondertussen je pijlers op iets anders richten. Een nieuwe baan ligt niet altijd voor het oprapen, maar op een plek zitten waar je je niet gewaardeerd voelt, is killing.” 

Vind ik leuk 

Elke woensdag koop ik een paar gloednieuwe tijdschriften bij de stationskiosk. Sara, het meisje achter de kassa, legt ze vaak al voor 8 uur s’ ochtends op de balie. Als afwezig is in verband met een operatie ligt er de eerste woensdag toch een stapel op me te wachtenVerbaasd kijk ik haar vervanger aan. Hij lacht,,Sara heeft wel tien keer gezegd dat ik ze klaar moet leggen voor u! 

Meer DenD