Vraag het Maaike: ‘Haar ouders hebben een hekel aan me’

Door: Ditjes en Datjes
12-12-2020

,,S. en ik zijn meer dan drie jaar samen. Ze is het beste dat me ooit overkomen is. Ze luistert wel en oordeelt niet. Ik kan bij haar helemaal mezelf zijn. Helaas denken haar ouders dat ze veel beter krijgen kan. Dat laten ze me duidelijk weten. Haar moeder antwoordt altijd kortaf, ze maken beiden de ontmoetingen zo kort en oppervlakkig mogelijk. Ik vind het lastig want ik zou graag zien dat haar ouders me wél mogen. Volgens S. moet ik het gewoon de tijd geven.” 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

A.P. 

,,Ik denk dat S. gelijk heeft. Wat handig voor iedereen is in deze situatie, is dat jij niet ‘wacht’ of blijft verlangen naar goedkeuring van je schoonouders. Je zit in de relatie waarvan je zelf omschrijft dat het jouw grootste cadeau ooit is. Geniet er dus met volle teugen van, uiteindelijk draait het vooral om jou en S. Zij maakt zich, zo te lezen uit je lange mail, helemaal niet druk om wat haar ouders van jou of jullie vinden. Onthoud: het is haar keuze om bij jou te zijn en dat is blijkbaar een hele fijne, vruchtbare stap geweest.” 

Meer DenD