Vraag het Maaike: Hij klaagt over me

Vraag het Maaike
Door: Ditjes en Datjes
22-12-2019

,,Mijn echtgenoot klaagt zelden. Maar als hij problemen met mij heeft, dan spreekt hij daar vooral met mijn moeder over. Ik was altijd blij dat die twee het zo goed met elkaar konden vinden, maar de laatste tijd, zeker nu ze ouder wordt en weinig omhanden heeft, bemoeit mijn moeder zich steeds vaker met onze zaken. Ik weet niet of ik nu boos moet zijn op mijn man omdat hij z’n ellende met haar bespreekt of op mijn moeder omdat ze mij er vervolgens op aanspreekt.”

L. C. uit W.

,,Ik zou het van beiden niet kunnen waarderen. Hij is al jaren je echtgenoot, jullie zijn partners. Als hij een probleem heeft met de relatie of met jou mag hij daar natuurlijk met een vriend of vriendin over praten. Maar het meest effect heeft het natuurlijk als jullie het er samen over kunnen hebben. Wellicht weet hij dat het via je moeder gefilterd bij je terecht komt en pakt hij het bewust zo aan? Hoe dan ook, het is verstandig om eerst eens samen en dan met je moeder om tafel te zitten. Val elkaar niet aan, maar leg uit waar je behoefte aan hebt en wat jou precies kwetst in hun omgang.”

Meer DenD