Vraag het Maaike: Hij schaamt zich voor mijn zoon

Door: DitjesDatjes
07-03-2020

,,Sinds een paar maanden zijn R. en ik samen. We zijn beiden gescheiden en hebben tieners in huis. Omdat het zo goed gaat besloten we met beide gezinnen en vrienden van R. in mei op vakantie te gaan. Mijn middelste zoon is echter behoorlijk aan het puberen. Toen hij laatst weer eens een driftbui had, was dat erg zwaar. R. vond het ook vervelend, maar vooral voor hemzelf. ,,Ik hoop niet dat hij het straks op vakantie ook doet, want dan sta ik natuurlijk voor gek bij mijn vrienden”, zei hij later. Ik stond met mijn mond vol tanden. Een dag later meldde hij dat het wellicht handiger was als mijn zoon een tijdje bij zijn vader zou kunnen wonen. Ik twijfel ineens aan onze relatie, is dit wel oké?”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

K. uit O.

,,Natuurlijk niet! Een ‘samengesteld’ gezin is altijd moeilijk. En een nieuwe man in jouw leven is voor je kinderen ook wennen. Tel daar de gierende hormonen van je middelste bij op en je hebt een explosieve cocktail. Een fijne partner kent zijn plek in deze situatie. R. is niet de vader van jouw zoon, maar jóuw geliefde. Laat hem over zijn eigen kinderen ‘regeren’. Hij kan je helpen en adviseren, maar dit neigt naar afdwingen. De keuze is makkelijk gemaakt: jammer van je nieuwe relatie. Kinderen gaan altijd voor. Jouw kind heeft begrip en liefde nodig, geen uitsluiting of een moeder die een malloot van een vriend heeft die hem het liefst bij z’n vader ziet zodra het een beetje moeilijk wordt. Weg met die gast. Sorry, je verdient echt iemand die met z’n liefde voor jou bezig is, niet met z’n imago of wat zijn vrienden van jouw zoon denken.”

Meer DenD