Vraag het Maaike: Hij schept op over mijn seksdrive

Vraag het Maaike
Door: DitjesenDatjes
02-02-2020

,,Mijn vriend en ik hebben een bijzonder prettig seksleven. Nu ben ik er onlangs achter gekomen dat hij binnen z’n vriendenkring opschept over mijn orale ‘kunsten’. Ik vind dit echt niet fijn en we hebben er ook ruzie over gehad. Hij snapt het probleem niet, noemt mijn beweegredenen onzin en is juist trots op ons libido. ,,Wees blij dat je zo goed in bed bent,” zegt hij dan. Ook zou hij het niet erg vinden als ik hem zou prijzen als ik met mijn vriendinnen over ons praat. Maar dat ga ik zeker niet doen, dat hoeven zij toch niet te weten? Kan ik van hem vragen dat hij het er niet met anderen over heeft?”

L.R. uit M.

,,Natuurlijk kan je dat vragen. Het is je partner. Dat hij het leuk zou vinden als je over hem opschept zegt ook wel veel. Er zijn andere manieren om te laten zien hoe trots hij op je is dan stoer doen over het seksleven. Hij weet nu dat jij het niet prettig vindt als hij jullie slaapkamergeheimen deelt. Als hij van je houdt en je respecteert dan zal het hem weinig moeite kosten het er niet over te hebben. Als hij je dat stellig kan beloven, is het goed. Vertrouw je de boel daarna toch niet, begin er dan gewoon weer over. Want het is een erekwestie. En dan weet hij dat ook.”

Meer DenD