Vraag het Maaike: Mijn vriendengroep accepteert hem niet

Vraag het Maaike
Door: Ditjes en Datjes
28-12-2019

,,Ik heb al sinds mijn jeugd een hechte vriendengroep. Daar zitten veel gehuwde stellen tussen. Zij waren een grote steun tijdens en na mijn scheiding. Nu heb ik sinds kort een relatie met M. We schelen 13 jaar: ik ben 37 en hij is 24. Niemand van onze families doet daar moeilijk over maar mijn vriendengroep wel. M. voelt zich niet welkom en heeft het idee dat hij door een ballotagecommissie moet. Ik besprak het met P., de ‘pater familias’ van de groep. Hij vindt dat M. overdrijft, maar ook dat M. niet de geschikte partner voor me is. P. zou niet de enige zijn die daar zo over denkt. Het valt me zo tegen van iedereen maar ik heb (nog) geen zin met deze lange traditie te breken.”

E.D uit S.

,,Dat is precies zoals het is, een traditie. De vriendengroep is blijkbaar een gesloten systeem waarbinnen iedere buitenstaander als indringer wordt gezien. En er zijn dus duidelijke regels. Je zou het een en ander in de groep bespreekbaar kunnen maken. Waarom vinden ze M. niet geschikt voor je? Wanneer hebben ze jullie eigenlijk samen gezien en hoe vaak? Als je zogenaamde vriend P. dit soort dingen zegt, moet je je toch even achter je oor gaan krabben, hoor. Traditie of niet, een hechte groep vrienden bepaalt niet wie de beste liefdeskandidaat voor jou is. Dat hebben ze te slikken of ze hem nu leuk vinden of niet. Het is jouw levenspad. Een echte vriend waardeert en accepteert dat.”

 

Meer DenD