Vraag het Maaike: Niemand snapt mijn rouw

Door: Ditjes en Datjes
02-05-2020

,,Max was ruim twintig jaar mijn kat. Hij is wel vijf keer met me verhuisd, we waren altijd samen. Afgelopen winter werd hij ziek en ging hij in snel tempo achteruit. Het was echt mijn maatje dus toen hij overleed was ik ontroostbaar. Er was een dienst voor hem in het dierencrematorium. Mijn collega’s moesten daar eigenlijk om lachen en van mijn vriendengroep is er slechts één iemand geweest om me tijdens de dienst te steunen. Ik heb mezelf ziekgemeld omdat ik de geest niet heb om uit bed te stappen. Het stelt me zo teleur.” 

D.K. 

Je zit in een rouwproces en hebt afscheid moeten nemen van een huisdier die je twintig jaar lang een dagelijkse portie onvoorwaardelijke liefde gaf. Dat voelt bitter en hard. Dat een ander dat niet snapt, zou ik proberen van je af te zetten. Boosheid is begrijpelijk maar levert niks op. Echte vrienden zijn er voor je, dus daarin heb je dan helaas ook een pittige les geleerd. Zorg goed voor jezelf en laat je niet gek maken door wat een ander ervan vindt. Of collega’s die niet weten hoe ze moeten reageren. Jij hebt recht op je eigen verwerking.  

Meer DenD